Pocetna » Zanimljivosti


Pošaljite mejl sebi u budućnosti




  Ocenite članak: 0
pregleda: 917
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-05-26


Iako još nije moguće poslati savet samom sebi u prošlost, sa novim servisom biće moguće poslati "vremensku kapsulu" svojih misli u budućnost.


"Futureme.org" radi kao i svaki sajt koji obaveštava mejlovima, ali omogućava da se odredi datum kada će poruka stići u budućnosti. Tako, na primer, možete sebi poslati upozorenje, savet ili jednostavno pozdrav koji će stići za odabrani vremenski period u vaš inboks.

 

Studenti, na primer, koriste ovaj sajt kako bi čestitali sami sebi završetak studija.

 

Jedan je napisao: "Čestitam na diplomi i nadam se da si savladao kineski do sada! Sada idi u radnu snagu i budi sila na koju se može računati. Zapamti kako si se osećao skromno na prvoj godini, a kako je sjajno završiti sa fakultetom u koji ne moraš više nikada da se vraćaš. Uživaj, ali budi pažljiv".

 

Mnogi autori se nadaju da će svojim mejlovima iznenaditi sebe u budućnosti.

 

- Sećaš se ovoga? Ne, naravno. To je zato što si napisala ovo iz sobe studentskog doma pre tri meseca. Nadam se da si još sa Evanom - poručila je sebi jedna devojka.

 

Sajt vam omogućava da slanje poruka bude privatno ili "objavljeno anonimno", tako da na sajtu objavlju odlomci iz mejlova koji su adresirani na vas u budućnosti.

 

Možete poslati mejl i drugima, ali samo ako ste registrovani korisnik. Mejl adresa, sa koje je poslata poruka, biće vidljiva recipijentu. U mejlovima za budućnost je zabranjeno imenovanje drugih ljudi, iz pravnih razloga.

 

Međutim, mogu se poslati saveti drugima preko sajta, ali sa ozbiljnim ograničenjima. Ova politika je možda malo oštra, ali bi u suprotnom došlo do zloupotreba.