Pocetna » Film


Posle novog Betmena, dobili smo i novog Leks Lutora i batlera Alfreda




  Ocenite članak: 0
pregleda: 949
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-03-20


Američki glumac Džesi Ajzenberg (Jesse Eisenberg) igraće Supermenovog najvećeg neprijatelja, Leksa Lutora (Lex Luthor), u nastavku filma "Čovek of čelika" (Man of Steel), u kome će se sukobiti dva popularna superheroja, Supermen i Betmen.

Ajzenberg (30) je najpoznatiji po ulozi osnivača Fejsbuka, Marka Zukerberga (Mark Zuckerberg), u filmu "Društvena mreža" (The Social Network), za koju je dobio nominaciju za Oskara.

Film još uvek nema zvaničan naslov, a premijera je najavljena za maj 2016. godine. Režiser je ponovo Zek Snajder (Zack Snyder), a uloge će reprizirati Henri Kavil (Henry Cavill), Ejmi Adams (Amy Adams), Dajen Lejn (Diane Lane) i Lorens Fišbern (Lawrence Fishburne).

Betmenovog vernog batlera Alfreda igraće poznati britanski glumac Džeremi Ajrons (Jeremy Irons). Ajrons (65) znatno je mlađi od poslednjeg glumca koji je igrao Alfreda, 81-godišnjeg Majkla Kejna (Michael Caine), koga smo u ovoj ulozi gledali u trilogiji Kristofera Nolana (Christopher Nolan) o "mračnom vitezu".

Prethodno je mnogo negodovanja izazvala vest da je Ben Aflek (Ben Affleck) dobio ulogu Betmena odnosno Brusa Vejna (Bruce Wayne). Izraelska glumica Gal Gadot u istom filmu će igrati Dajanu Prins (Diana Prince) odnosno Wonder Woman.

Odluka da se uloga Lutora, inteligentnog, bogatog i moćnog poslovnog magnata, dodeli Ajzenbergu, iznenadila je mnoge, možda najviše zbog toga što odudara od načina na koji je Lutor prikazivan u prethodnim filmovima o Supermenu. Džin Hekmen (Gene Hackman) je igrao Lutora u tri filma sa Kristoferom Rivom (Christopher Reeve) kao Supermenom, a Kevin Spejsi (Kevin Spacey) je preuzeo ulogu u neuspešnom "Povratku Supermena" (Superman Returns) iz 2006. Novi, mlađi Leks biće sličniji načinu na koji je ovaj lik prikazivan u nekim od novijih stripova kao i u TV seriji "Smolvil" (Smallville), u kojoj je Leks Lutor, u tumačenju Majkla Rozenbauma (Michael Rosenbaum) sličnih godina kao Klark Kent i njegov je drug iz detinjstva.


IZVOR