Pocetna » Tracevi


Posljednje riječi Tupaca Shakura otkrivene 18 godina od smrti




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1877
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-05-24


Jedan od najslavnijih repera svih vremena, Tupac Shakur, ubijen je prije 18 godina, a tek danas su objavljene njegove posljednje riječi.


Ove riječi i nisu neka mudrost, s obzirom da je Tupac na kraju opsovao "J... se". Otkrio je ovo policajac Chris Caroll, koji je 7. septembra 1996. godine, kada je na repera izvršen atentat, bio u policijskoj patroli.

Policajac je tek danas odlučio progovoriti o detaljima njihovog razgovora, tačnije Carollovog monologa i Tupacovog odgovora na kraju.

Caroll je Tupaca izvukao sa suvozačkog mjesta automobila kada je na njega izvršen atentat. Prvo je mislio da će ga udariti vratima, a potom je, kako kaže, primijetio da on zapravo ne izlazi, već ispada iz vozila.

"Uzeo sam ga za lijevu ruku i pao je na mene. Još uvijek sam u desnoj imao pištolj. Bio je prekriven krvlju i odmah sam primijetio da na sebi ima gomilu zlata, koje je također bilo krvavo. Taj prizor mi je ostao urezan u sjećanje", kazao je policajac.

Rekao je Shakur još bio pri svijesti, ali da je vidio da na njemu ima nekoliko rana od metaka.

"Izvukao sam ga iz auta, boljelo ga je, gledao me i stenjao. Svukao sam ga na pločnik", detaljisao je Caroll i priznao da nije odmah znao da je to Tupac Shakur, već je shvatio nakon što ga je Suge Knight više puta dozivao "Pac, Pac".

Pitao ga ko je na njega pucao, očekujući priznanje na samrti, ali ga je Tupac ignorisao, pokušavajući da odgovori Sugeu.

U jednom trenutku je prestao da se bori, prepustio se i pogledao policajca u oči. On je ponovo postavio pitanje: "Ko vas je upucao?", na šta je Shakur odgovorio kratko: J... s.".

Nakon toga je izgubio svijest, te su ga ambulantnim vozilom prevezili u bolnicu gdje je sedam dana poslije preminuo.


IZVOR