Pocetna » Zanimljivosti


Poznati žive na 500 kalorija dnevno




  Ocenite članak: 0
pregleda: 844
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-04


En Hatavej se trenutno priprema za ulogu u filmskoj adaptaciji „Jadnika“, zbog čega se podvrgla ekstremnoj dijeti od samo 500 kalorija na dan. Hatavejeva je poslednja u nizu zvezda koje se pridržavaju bizarnih i iscrpljujućih dijeta kako bi u kratkom vremenskom periodu postigle željeni rezultat, ne mareći pritom za posledice koje bi to moglo imati po zdravlje.

LINIJA - Producenti filma „Jadnici“ tražili su od glumice En Hatavej da za tri nedelje oslabi čak sedam kilograma kako bi mogla da igra ulogu prostitutke Fantin, koja treba da izgleda izmučeno lošim životnim okolnostima, zbog čega na kraju i umire. Kako bi na vreme uspela da izgubi željeni broj kilograma, glumica je počela da dnevno unosi svega 500 kalorija, iako je poznato da je za normalno funkcionisanje organizma žene potrebno 2.000 kalorija. Njena dijeta sastoji se od svega par jabuka na dan i proteinskih šejkova, a dobila je i ličnog trenera koji će joj pomoći da što brže oslabi.

Ovo nije prvi put da Hatavejeva mora da skine koji kilogram zbog uloge. To je do sada činila u dva navrata, ali nijednom na tako esktreman način kao za ulogu Fantin. Kako bi se uvukla u ultramoderne krpice, morala je da skine par kilograma pred snimanje filma koji ju je proslavio „Đavo nosi pradu“, a ista stvar ponovila se prošle godine za snimanje nastavka „Crnog viteza“, u kojem igra Ženu mačku, pa je zbog uzanog lateks kostima morala da dotera formu do perfekcije.

Najekstremnije dijete


Adrijana Lima
voda Brazilska manekenka priznala je da devet dana pred reviju uopšte ne konzumira čvrstu hranu, već samo pije proteinske šejkove. Dan pred reviju ona prestaje da pije čak i vodu.


Andželina Žoli
osećajna Iz krugova bliskih glumici nedavno je procurila informacija da ona dnevno unosi svega 600 kalorija. Andželina navodno ne jede jer na taj način pokazuje svoje saosećanje s ljudima širom sveta koji gladuju.



Viktorija Bekam
šaka Viktorija se za tili čas vratila na staru kilažu posle porođaja. Otkrila je da je koristila dijetu pet šaka - obroci su joj bili ograničeni na namirnice koje su ekvivalentne veličini stisnute šake.