Pocetna » Sport


Prekipelo im: Otkaz čeka "Tatu" Martina, Jirgen Klop preuzima Barsu!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 648
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-15

Slike iz Prekipelo im: Otkaz čeka "Tatu" Martina, Jirgen Klop preuzima Barsu! Slike iz Prekipelo im: Otkaz čeka "Tatu" Martina, Jirgen Klop preuzima Barsu! Slike iz Prekipelo im: Otkaz čeka "Tatu" Martina, Jirgen Klop preuzima Barsu!


Ako je suditi po vestima iz Španije, avantura Herarda Martina na mestu šefa stručnog štaba Barselone privodi se kraju, a novi strateg Barse trebalo bi, već od ovog leta, da postane sadašnji trener Borusije iz Dortmunda, harizmatični Jirgen Klop.



Prema pisanju španskog "Sporta", Martino će napustiti klub sa Nou Kampa na kraju ove sezone, iako je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor. Navodi se da su obe strane zainteresovane za razlaz, Argentinac zbog pritiska koji nosi to radno mesto, a uprava kluba zbog ostvarenih rezultata - Barselona je ispala u četvrtfinalu Lige šampiona od madridskog Atletika, a na tabeli Primere je tek treća, sa bodom zaostatka za Realom i sa četiri boda manje od vodećeg Atletika.



"Sport" piše da su se kao naslednici "Tate" Martina spominjali i Ernesto Valverde, Luis Enrike, Andre Viljaš-Boaš, Dijego Simeone i Klop, od kojih bi prva trojica bila spremna da zadrže sadašnji stil igre, a poslednja dvojica da ga značajno promene.



Ipak, uspešan rad sa ljudima, neobičan pristup izgradnje svakog igrača ponaosob i harizmatična ličnost gurnuli su Klopa u prvi plan, dok Simeonea, koji sa Atletikom grabi ka tituli, možda i ka peharu namenjenom prvaku Evrope, krasi mentalitet "pobeda po svaku cenu", što se baš i ne sviđa čelnicima Barselone.

Konačnu odluku će, kako navodi pomenuti španski list, doneti prvi čovek Barse, predsednik Đosep Marija Bartomeu.


IZVOR