Pocetna » Sport


Premierliga: Liverpool jedanaestercima vratio vrh tabele




  Ocenite članak: 1
pregleda: 687
Dodao/la: BMW
datum: 2014-04-06


Sa dva gola Stevena Gerrarda iz jedanaesteraca Liverpool je slavio u gostima kod West Hama 2-1 u 33. kolu engleskog nogometnog prvenstva.

Devetom uzastopnom pobjedom vratili su tako "redsi" vrh tabele koji su na jedan dan prepustili Chelseaju.

Gerrardu su postignuti golovi bili 12. i 13. ove sezone, a postigao ih je nakon igranja rukom Jamesa Tomkinsa u kaznenom prostoru, odnosno nakon što je golman "čekićara" Adrian u izglednoj prilici oborio Jona Flanagana neposredno ispred gol-crte. Gerrard je 10 od svojih 13 golova postigao s bijele tačke, a više od njega iz jedanaesteraca unutar pojedine premierligaške sezone postigao je samo Andrew Johnson (11 golova sezone 2004/05).

Jedini gol za West Ham, u tom trenutku za 1-1, u sudijskoj je nadoknadi prvog poluvremena dao Guy Demel, a bio mu je to premijerni premierligaški gol. Postigao ga je iz neposredne blizine nakon kontroverzne situacije u kojoj je nakon izvođenja kornera West Hamov napadač, a bivši igrač Liverpoola, Andy Carroll udarcem rukom po glavi omeo golmana "redsa" Simona Mignoleta. To je uvjetovalo da Mignoletu lopta ispadne iz ruke a Demel je "otpadak" pospremio u mrežu.


IZVOR