Pocetna » Sport


Premijer: Krul nije pomogao "svrakama", Viljaš-Boaš odahnuo




  Ocenite članak: 0
pregleda: 805
Dodao/la: KING_
datum: 2011-12-04


"Sports Dajrekt Arena" ili ako vam je lakše "Sent Džejms Park" bio je mali da primi sve koji su želeli da vide duel Njukasla i Čelsija. Navijači domaćih su se nadali pobedi, dok su izabranici Andrea Viljaša-Boaša trijumfom želeli da se primaknu vodećem dvojcu, ali i da menadžeru "obezbede" Novu godinu u Londonu. Posle sjajnih 90 minuta igre, koji se u Srbiji sanjaju, Čelsi kući ide sa celim plenom: Njukasl - Čelsi 0:3 (0:1).

Da na golu domaćih nije bio neverovatni Holanđanin Tim Krul rezultat bi bio i mnogo gori po "svrake". Ovako, u 12. minutu je odbranio penal Franku Lampardu, Danijelu Staridžu četiri zicera, dok je u situaciji "jedan-na-jedan", kada mu je sam izašao Ramirez, rešio veoma lako. Usput, okvir gola su obe ekipe pogađale pet puta!

Čelsi je dominirao u prvih 45 minuta i tada su Lampard i Staridž pogađali stativu. Demba Ba je pogodio prečku, dok je Čeh morao da u nekoliko navrata publici pokaže da i na zalasku karijere ima dobre reflekse. Momenat koji je možda i odlučio meč je izlazak kapitena domaćih Fabrisija Koloćinija. On je u 27. minutu napustio teren, a njegova zamena Džejms Perč nije uspeo da u 38. minutu zaustavi Drogbu, koji je glavom zakucao loptu iza leđa Krula.

U nastavku se tempo nije smanjivao, a prilike su se ređale na obe strani i prosto je čudno kako je na "Sent Džejmsu" viđeno samo dva gola. Bane Ivanović je u 52. minutu uputio upotrebljiv centaršut ka Drogbi, ovaj je loptu smirio grudima, ali nije useo da sa pet-šest metara savladao Krula. Reprezentativac Obale Slonovače je tri minuta kasnije mogao da postigne autogol, ali je Čeha i Čelsi spasila prečka. U kontri, samo nekoliko sekundi kasnije, Krul je skinuo još jedan zicer.

"Svrake" su do kraja meča imale još tri prilike. Prečka je zaustavila sjajan šut Šole Ameobija, da bi u nastavku Čeh odbranio udarac Samija. Kada ih nisu iskoristile, Čelsi je u dva minuta dao dva gola za, ruku na srce, previsoku pobedu. Prvo je Salomon Kalu u 89. minutu rešio pitanje pobednika, da bi u 92, kada je koncentracija pala, Staridž u petom pokušaju savladao Krula.

Pobeda Čelsija je zaslužena, a statističari mogu da upišu prvi ovosezonski poraz na domaćem terenu za Njukasl.

Premijer liga, 14. kolo:

Njukasl - Čelsi 0:3
(Drogba 38, Kalu 89, Staridž 90+2.)

Blekburn - Svonsi
Mančester siti - Norič
Kvins Park - VBA
Totenhem - Bolton
Vigan - Arsenal
Aston Vila - Mančester junajted

Nedelja:

Everton - Stouk
Vulverhempton - Sanderlend

Ponedeljak:

Fulam - Liverpul