Pocetna » Film


Premijera "Divergenata" uskoro!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 866
Dodao/la: Nutella92
datum: 2014-03-16


U dalekoj budućnosti, grad Čikago je podelio društvo na pet odvojenih grupa, od kojih svaka predstavlja određene vrline čovečanstva: Nesebični, Miroljubivi, Čestiti, Neustrašivi i Učeni.


Na Dan odabira, svi šesnaestogodišnjaci u gradu polažu test sklonosti kojim se određuje kojoj grupi svako od njih pripada. Nakon testa, oni ipak imaju slobodu da sami odluče da li će se prebaciti u grupu koju im je test sklonosti sugerisao ili će ostati u onoj u kojoj su rođeni. Šesnaestogodišnja Beatris Prajor je rođena u porodici Nesebičnih, ali tamo se nikada nije osećala prijatno – uprkos ljudima oko sebe, bila je usamljena i osećala je da je život među Nesebičnima sputava, kao da tamo istinski ne pripada.

Kada je došlo vreme za test sklonosti, ispostavilo se da su njeni rezultati nejasni: da ne pripada samo jednoj grupi, već da poseduje sklonosti ka trima – Nesebičnima, Učenima i Neustrašivima. U najvećoj tajnosti je saznala istinu o sebi i upozorena ja da tu informaciju nikada, ni pod kojim uslovima, ne deli ni sa kim.

Na Dan odabira, kada svi šesnaestogodišnjaci biraju u kojoj grupi će nastaviti svoje živote, Beatris konačno donosi odluku da napusti svoju rodnu i pridruži se Neustrašivima. Beatris i ostali transferi prolaze kroz komplikovanu inicijaciju koja ima za cilj da, na osnovu rezultata tri stepena obuke, odluči o tome ko će od njih postati pripadnik i nastaviti život u Neustrašivima.

Režiser: Neil Burger

Pisci: Evan Daugherty,Vanessa Taylor, Veronica Roth

Zvezde filma: Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney, Ray Stevenson, Zoe Kravitz, Miles Teller, Tony Goldwyn, Ansel Elgort, Maggie Q, Ben Lloyd-Hughes, Mekhi Phifer, Kate Winslet.

Žanr: Akcija, Avanturistički, Romantični

Vreme: 139 min

Premijera u bioskopima: 21.3.2014


IZVOR