Pocetna » Estrada i Tv


Preminuo legendarni soul pevač Bobi Vomak
  Ocenite članak: 0
pregleda: 261
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-28

Slike iz Preminuo legendarni soul pevač Bobi Vomak Slike iz Preminuo legendarni soul pevač Bobi Vomak


Čuveni soul pevač Bobi Vomak, koji je uticao na brojne muziccare, od „Roling stounsa“ do Dejmona Olbarna, preminuo je u 71. godini.

Publicistkinja Bobija Vomaka, Sonja Kolovrat, rekla je da je pevač preminuo u petak, ali nije govorila o uzroku smrti legendarnog muzičara, preneo je AP.

Poslednjih godina Vomak je bolovao od Alchajmerove bolesti, a borio se i sa rakom debelog creva i prostate.

Karijeru je počeo kao član grupe "Curtis Womack and the Womack Brothers", a bio je i gitarista u bendu Sema Kuka. Obradom pesme It's All Over Now, „Stounsi“ su 1964. godine prvi put dospeli na vrh britanske top liste hitova.Vomak je pisao i za Vilsona Piketa i Džordža Bensona, a svirao je gitaru i za Aretu Frenklin i "Sly & the Family Stone".

Tokom karijere koja je trajala više od pet decenija ostvario je brojne uspehe, a svirao je kombinacije bluza, soula, rokenrola, gospela i kantri muzike.

Bobi Vomak je poznat po hitovima Woman's Gotta Have It, Across 110th Street i Looking For a Love.Godine 2012. godine objavio je prvi album nakon 18-godišnje pauze pod nazivom The Bravest Man In the Universe, koji je odlično primljen i kod publike i kritike, a osvojio je i nagradu magazina "Q" za ploču godine.

U Kuću slavnih rokenrola primljen je 2009. godine.


IZVOR