Pocetna » Film


Preminuo Leonard Nimoy




  Ocenite članak: 0
pregleda: 771
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-02-28


Glumac kojeg se rado sjećamo kao Spocka iz „Zvjezdanih staza“ umro je u 83. godini od raka pluća


Legendarni glumac Leonard Nimoy, kojeg najviše pamtimo kao Spocka iz Zvjezdanih staza, preminuo je u 83. godini.

Glumac je 14. siječnja prošle godine na Twitteru objavio da ima rak pluća: „Prestao sam pušiti prije 30 godina, očito nedovoljno rano. Imam rak“, a svoju objavu je završio legendarnim LLAP (Live Long and Prosper).

Vijest o smrti je stigla od njegove supruge Susan Bay Nimoy koja je za The New York Times izjavila da je preminuo u petak u svom domu.

Nimoy je imao mnogo legendarnih uloga, ali svoju prepoznatljivu karijeru je započeo kao Spock u seriji koja je svoju premijeru doživjela 8. rujna 1966. godine. Vidjeli smo ga i u nastavku U tami J.J. Abramsa čime je skoro obilježio 50 godina od prvog emitiranja.



Prisjetimo se: 1951. godine dobio je svoju prvu ulogu na filmu (Queen for a Day), a godinu kasnije prvu ulogu u SF-u ( Zombies of the Stratosphere). Prije nego je dobio ulogu u Zvjezdanim stazama koja ga je vinula u zvjezdani vrh, Nimoy do tada nikad nije glumio u nekoj TV seriji koja je trajala dulje od dvije godine. On je sam izmislio legendarno V za Long Live and Prosper, no nije bio oduševljen što mora nositi šiljaste uši, ali kreator serije Gene Roddenberry ga je nagovorio.

Za ovu legendarnu ulogu osvojio je tri Emmyja (sporedni glumac). Nakon što je serija bila otkazana 1969. nakon 79 epizoda, posvetio se drugoj seriji, Mission: Impossible. 1979. godine snimio je film Zvjezdane staze. Nakon toga ponovio je još niz uloga u ostalim sezonama TV serije Zvjezdane staze.


IZVOR