Pocetna » Sport


Preokret crno-belih u poslednji čas, Metalac pao u Hali sportova, Partizan ne da vrh




  Ocenite članak: 0
pregleda: 692
Dodao/la: BMW
datum: 2014-05-29


Košarkaši Partizana su, teže neko što je iko mogao da očekuje, uspeli da u 11. kolu Superlige savladaju Metalac iz Valjeva sa 76:63 (18:17, 15:16, 17:22, 26:8) i to posle preokreta u poslednjoj četvrtini.

Partizan je u Hali sportova bio domaćin šestoplasiranim Valjevčanima, koji su od crno-belih pretrpeli debakl u četvrtom kolu - 67:95. Ovoga puta daleko skuplje su "prodali svoju kožu".

Aktuelni šampion je u meč ušao sa petorkom Tepić, Bogdanović, Bertans, Lovernj, Milutinov, a u uvodnim minutima istakao se Milenko Tepić koji je trojkom i još jednim pogotkom pogurao crno-bele do 7:2, a kada je sa distance pogodio i Letonac, prednost je, već u trećem minutu, bila dvocifrena.

Ipak, kada su se razigrali Mičel i Čakarević, i to nakon što su u igru kod domaćih ušli Andrić, Pavlović i Gagić, gosti iz Valjeva su uspeli da smanje zaostatak, pa su serijom 15:5 prišli na 18:17.

U drugoj deonici najpre je na sceni bila revija promašaja, jer su se ekipe smenjivale u nepreciznim pokušajima da probace loptu kroz koš, stratezi su posegli za novim izmenama, vraćajući i neke od startera u igru, a Partizan nije uspevao da se "odlepi" na više od "+4".

Činilo se da će to konačno biti slučaj sredinom druge četvrtine, a onda je publika u Hali sportova počela da prisustvuje odličnoj igri Metalca. Aleksić, Popović, Jokić, Vudridž su se pobrinuli za sedam uzastopnih poena gostiju, koji su iznenađujuće uspeli da povedu sa 26:29 u 17. minutu.

Treća četvrtina, u koju se ušlo rezultatom 33:33, otpočela je obostrano borbenim nastupom, sa jedne strane su prednjačili Bertans, sa dva pogotka, i Pavlović, sa dve trojke, a sa druge Mičel sa dva dobro završena napada, pa je branilac trofeja imao skromnih 44:41 u svoju korist u 25. minutu.

Zahvaljujući razigranom Eštonu Mičelu, 25-godišnjem pleju iz SAD, koji je po završetku koledž-karijere (Sem Hjuston stejt) igrao i za Liepajas, Rio Grande i Keln, Valjevci su, posle njegovih pet uzastopnih poena uspeli da naprave novi preokret i povedu sa 44:48.

Narasla je ta prednost i na "+6" kada se i Popović priključio svom američkom saigraču, no posle tih 45:51 na semaforu ekipa Duška Vujoševića kao da je počela da dodaje gas. Koševe su dali Gagić, pa Bertans, da bi gosti zatražili tajmaut neposredno pred kraj treće deonice jer im je prednost splasla na dva poena.

I, tajmaut koji je zatražio Vladimir Đokić, novi selektor naših kadeta, urodio je plodom: njegova ekipa je zaustavila taj mini-nalet crno-belih i sa pet poena prednosti ušla u poslednju četvrtinu.

To vođstvo se, međutim, nije održalo. Osam dugih minuta efektivne igre prošlo je između dve Partizanove prednosti, a Vujoševićev tim ju je preuzeo u 34. minutu kada je Musli pogodio za 62:61, a Pavlović u narednom doneo "+3" domaćinu kog je sa tribina pratilo hiljadu gledalaca.

Jedno loše vođenje i dva loša dodavanja kasnije - semafor je već pokazivao 69:61 posle novog pogotka Muslija, ali i Lovernja, pa je tada, tri minuta pre kraja, počelo da se naslućuje kome će pripasti trijumf

Bertans je sa 21 poenom bio najefikasniji igrač Partizana, za koji je pavlović ubacio 14, uz osam skokova, a Lovernj 12, uz deset skokova, a Tepić je meč završio sa 11. U ekipi trenera Đokića, bivšeg košarkaša Partizana, a i Crvene zvezde, Knežević je sa 15 poena i 12 skokova bio najefikasniji, dok je dva poena manje ubacio Mičel.


IZVOR