Pocetna » Zanimljivosti


Presađivanje stidnih dlačica hit esteteske hirugije u Koreji.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 910
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-02-01


Nasuprot estetskom idelu zapadnog sveta, prema kom je maljavost uglavnom nepoželjna, Korejankama je izuzetno stalo da im stidna zona bude kosmata. One, navodi dr Afšin Fatemi u svojoj knjizi "Napravite mi zadnjicu kakvu ima Džej Lo" ne žele ni novac za operaciju presađivanja kose sa glave u ovu regiju

Uprkos velikom međunarodnom skandalu sa otrovnim silikonima i opštoj ekonomskoj krizi, estetske operacije doživljavaju pravi bum u čitavom svetu. Prema studiji sprovedenoj u Francuskoj, tokom prošle godine ova branša je zabeležila povećanje prometa od oko 10 odsto, odnosno prihod od 3,2 do 3,8 milijardi evra, dok se u ovoj godini očekuje još veći rast, od čak 12 odsto. Oko 20 miliona žena u svetu već ima ugrađene silikone u grudima, a potražnja za njima, injekcijama botoksa, laserskim uklanjanjem malja i sličnim zahvatima i dalje raste.
Najtraženiji su, međutim, na azijskom i latinoameričkom tržištu, gde među stanovništvom koje se tek relativno skoro domoglo blagostanja predstavljaju veoma poželjan statusni simbol. A pošto se ideali lepote na različtim meridijanima razlikuju, drugačije su i usluge koje se od estetskih hirurga traže.

Dok je u Evropi i SAD i dalje najpopularniji zahvat povećanje grudi, u Koreji je trenutno najveći hit već spomenuta operacija transplantacije stidnih dlačica, dok se u Brazilu najviše traži ugrađivanje silikonskih implantata u zadnjicu.
U Kini najtraženiju operaciju predstavlja sužavanje i produžavanje nosa, u Japanu ubrizgavanje hijalurona u grudi i povećavanje debljine penisa, a u celoj Aziji korekcija oblika kapaka kojom se vizuelno povećavaju oči. U Iranu je glavni hit estetske hirurgije korekcija nosa, a u Libanu zahvati koji daju nov izgled lica kod muškaraca i hirurško obnavljanje himena kod žena.