Pocetna » Ljubav i Sex


Prijatelji sa povlasticama




  Ocenite članak: 0
pregleda: 2711
Dodao/la: devils_angel
datum: 2013-04-05


A da se ti ipak ne zaljubiš?

Filmovi "No Strings Attached" i "Friends with Benefits" omiljeni su ženskoj populaciji ili zbog Džastina i Eštona ili zbog savršene ljubavi koja se razvila iz prvobitno dogovorenog seksa.

No, za razliku od filmskog scenarija, onaj stvarni životni je drugačiji jer umjesto "And they lived happily ever after", jedna strana može završiti sama i povrijeđena.

Koliko god odnos "friends with benefits" (FWB) može biti fantastičan, toliko može biti i katastrofalan, zato razmisli 4 puta prije nego li se upustiš u takvu (ne)vezu.

1. Da li si "na čisto" sa svojim emocijama?

Pošto je FWB definisan kao platonski odnos dvoje ljudi zasnovan isključivo na fizičkoj privlačnosti, emocije su zabranjene! Ako nisi iskrena sa svojim emocijama prema njemu, ne postoji velika šansa da ćeš završiti slomljenog srca.

Takođe, odustani odmah od FWB ako nešto osećaš prema svom "drugaru" i misliš da ćeš ga pridobiti u vezu ovakvim odnosom. Koliko god vam seks bio dobar, on je i dalje za njega "samo seks".

2. Da li si ljubomorna?

Druga stvar o kojoj treba dobro razmisliti je tvoja ljubomora. FWB nije veza koja odmah isključuje monogamiju.

Zamisli kako ćeš se osjećati ako ga vidiš s nekom drugom ili ako ti nakon nekog vremena kaže da želi vezu, ali ne s tobom.

Ukoliko te preplavi bjes ili neprijatan osećaj, to je pokazatelj da jednostavno nisi tip osoba koje voli djeliti tipa čak iako se radi o povremenom seksu sa njim.

3. Da li ste odredili pravila?

Dobar način za kontrolisanje FWB je donošenje ključnih pravila tog odnosa- nema upoznavanja s prijateljima i roditeljima, nema poklona za Božić, Dan zaljubljenih i slične događaje, nema "sleepovera", nema golicanja/maženja/držanja za ruke/šetanja po gradu ukoliko nije uključeno u seks.

4. Jesi li spremna da izgubiš prijatelja?

Razmisli da li bi mogla normalno funkcionisati ukoliko se prijateljstvo završi.

Ukoliko se razviju osjećanja sa jedne strane, a sa druge strane ih nema, biće teško vratiti prijateljstvo kakvo ste prije imali. Budi iskrena prema sebi i nemoj se zavaravati jer na kocku stavljaš svoju glavu, srce i prijateljstvo.


IZVOR


0   Spam
Kundera   (2013-10-09 4:13 AM) [Sadrzaj]
a zasto se svi ovi savjeti odnose na nju, a ne i na njega ?