Pocetna » Zanimljivosti


Pronađen bicikl ukraden japanskom turisti, lopov uhapšen




  Ocenite članak: 0
pregleda: 779
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-07-30


Policija je danas pronašla bicikl Japanca Rija Asadžija kojim je stigao u Srbiju na svom putu oko sveta, i uhapšila Veljka Dj. iz Borče zbog sumnje da ga je ukrao ispred tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu.

 Veljku Đ. iz Borče određeno je zadržavanje do 48 sati zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa - izjavio je večeras Tanjugu premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.


Asadžiju je krenuo na put oko sveta dug skoro 20.000 kilometara skupocenim biciklom crne boje, koji se može kupiti samo u Japanu.

 

On je 18. jula, nešto posle 17 sati ispred TC "Ušće" u Bulevaru Mihajla Pupina br. 4, ostavio bicikl marke "panasonik" model OSC7, bele boje, sa "šimano" menjačem sa 27 brzina i nosačima za torbe na prednjem i zadnjem točku. Vlasnik je prethodno bicikl uredno zaključao sigurnosnom sajlom na mestu predviđenom za parkiranje bicikla.


Danas je svim medijima u Srbiji bio poslat video snimak i fotografija, na kojoj je zabeležen momenat kradje bicikla Asadžiju ispred tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu, da bi zamolili gradjane da obaveste policiju ako prepoznaju kradljivca.


Asadži kaže da mu ovo mu je drugi put da biciklom obilazi svet, jer je od 2006. do 2008. godine putovao kroz Severnu i Južnu Ameriku i Australiju i tada je ukupno prešao 44.235 kilometara.