Pocetna » Film


Prve fotografije iz novog filma Tima Burtona "Big Eyes"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 718
Dodao/la: Gale
datum: 2014-08-04

Slike iz Prve fotografije iz novog filma Tima Burtona "Big Eyes"


Donosimo vam prve fotografije iz filma „Big Eyes“ kojeg željno iščekujemo već neko vrijeme!

U filmu Tima Burton „Big Eyes“, Amy Adams i Christoph Waltz glume bračni par Margaret i Waltera Keanea. Slike djece s velikim, tužnim očima proslavile su Waltera Keanea 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, iako ih je zapravo slikala njegova supruga Margaret. S vremenom je njeno rastuće nezadovoljstvo dovelo do njihovog razvoda i žestoke sudske borbe za dokazivanje autorskih prava na slike.



Margaret je kasnije dobila sudski spor, no tek nakon što su u sudnici Walter i Margaret testirali svoje vještine u "paint-off-u" gdje su oboje nacrtali sliku na licu mjesta. Margaret je završila svoju za 53 minute, dok se Walter žalio na ozlijeđeno rame. Walter je umro 2000. u 85 godini života, a Margaret (87) još uvijek slika u San Franciscu.

Za USA Today, koji je i objavio ove fotografije, Amy Adams je izjavila: "Rukovanje kistom i bojom na način na koji je Margaret stvarala oči, nešto je što sam naveliko proučavala, ali nikako nisam uspjela savladati."

Dodala je: „Margaret je zaista vjerovala da ljudi ne bi kupovali njenu umjetnost samo zato što je ona žena. Walter ju je uvjerio da mogu voditi život kakav vode samo zato što muškarac može prodati više umjetničkih djela po višoj cijeni nego žena.To se sve čini tako teatralno, kao scenarij za film. Ali to se zaista dogodilo.“

Dramu o slikarici Margaret Keane, uspjehu njenih radova u 1950.-ima, i kasnijim pravnim problemima s mužem režirao je Tim Burton, a scenarij za film su napisali Scott Alexander i Larry Karaszewski. Po svemu sudeći,„Big Eyes“ je malo drugačiji i tradicionalniji od prethodnih Burtonovih filmova.

Kako se Amy Adams snašla u ulozi Margaret i hoće li joj ova uloga donijeti novu nominaciju za Oscara, možete saznati već od 25. prosinca ove godine kad film „Big Eyes" dolazi u kina.


IZVOR