Pocetna » Film


Prvi isječak iz filma "Mr. Holmes"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 827
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-02-07


Pogledajte Iana McKellena u ulozi ostarjelog Sherlocka Holmesa u novom filmu Billa Cordona "Mr. Holmes"


Opsjednut posljednjim nerješenim zločinom ostarjeli Holmes se prisjeća minulog života. Jednu od takvih scena možemo videjti i u video isječku kojeg je za publiku pripremio redatelj filma Bill Cordon. Cordon sjeda na redateljsku stolicu u Mr. Holmesu nakon rada na filmovima Twilight sage i neposredno nakon biografskog trilera The Fifth Estate.

Mr. Holmes donosi omiljenog lika pisca Arthura Conana Doylea Sherlocka Holmesa u njegovoj poodmakloj dobi od 93. godine, kada je Holmesova slava odavno prošla svoj vrhunac. Iako su u podlozi filma djela Conana Doylea, sam film je baziran na romanu Mitcha Cullina A Slight Trick of the Mind.



U usnulom ruralnom dijelu Sussexa u Velikoj Britaniji, na izoliranoj farmi Holmes provodi svoje vrijeme prekapajući po dnevnicima i brinući se za pčele. Svoja iskustva iz dugog 93-godišnjeg života dijeli s dječakom Rogerom, sinom svoje kućanice gospođe Munro. Kroz njegova sjećanja film će nas vratiti i u prošlost, kada je Holmes bio u naponu snage.
Holmes je još nakon 50 godina opsjednut zločinom kojeg nije uspio riješiti. Iako su uzbudljivi dani rješavanja misterija iza njega, još uvijek pokušava dokučiti što mu je promaklo u tom jednom slučaju.

Naslovnu ulogu filma nosi glasoviti Ian McKellen, uz njega na velikim ekranima vidjet ćete i Lauru Linney kao gđu. Munro, Colina Starkeyja kao Dr. Watsona i Miloa Parkera u ulozi dječaka Rogera.


IZVOR