Pocetna » Film


Prvi teaser za "Penny Dreadful"!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 903
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-12-26


Showtimeov horor "Penny Dreadful" iznenadio je izvrsnim ocjenama, a što najavljuju u 2. sezoni pogledajte u kratkim teaserima


Showtimeova serija koja je svoju premijeru imala na proljeće ove godine, Penny Dreadful, unatoč izvrsnim ocjenama kritičara, ali i publike, nije podigla previše prašine. Doduše, izvanrednih 8 epizoda jest prikupilo svoju vjernu publiku a ukoliko se ne ubrajate u jednog od poklonika imate vremena da nadoknadite propušteno prije emitiranja druge sezone.

Ova britansko-američka suradnja za čiji se opis koriste konstrukcije poput psihološko-seksualnog trilera definitivno nije za osobe mekog srca, a ni za mlađu publiku. Penny Dreadful sadrži sve sastavnice dobrog klasičnog horora, a glavni likovi su neki od najstrašnijih likova iz književnosti, uključujući dr. Frankensteina i njegova stvora, Doriana Graya ili Van Helsinga.

Radnja serije odvija se u viktorijanskom Londonu, a započinje godine 1891. kada se dogodi niz okrutnih umorstava.
Kako sve nije onako kako se čini na prvi pogled zna čudnovata skupina koju među ostalima tvore istraživač Sir Malcom Murray, Vanessa Ives, američki revolveraš Ethan Chandler i dr. Victor Frankenstein.
Ova raznorodna skupina se udružuje kako bi se borila protiv nadnaravnih prijetnji.


IZVOR