Pocetna » Zanimljivosti


Putin: CIA stvorila internet




  Ocenite članak: 0
pregleda: 799
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-25


Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da je internet, kao specijalni projekat, izmislila CIA i da se i dalje tako razvija. Podržao je novi ruski zakon koji blogere stavlja u isti okvir sa medijima.

Istupajući na medijskoj konferenciji u Sankt Peterburgu, Putin je rekao da je neophodno i važno da se serveri velikih nacionalnih internet resursa drže na teritoriji Rusije, što će "zaštititi informacije", prenosi Itartas, javlja Beta.

"To je neophodno učiniti, ali zahteva vreme i kapitalne investicije", rekao je Putin, dodajući da sada osnovni tok informacija ide kroz servere u SAD, gde se sve kontroliše.

"Sve to (internet) se pojavilo kao specijalni projekat CIA, a tako se i razvija", kazao je Putin.

Putin je, govoreći o zakonu koji je usvojio ruski parlament, a koji je blogere doveo u isti okvir sa medijima, kazao da "ima osnova".

"Ne želim da dajem ocene da se ne bih angažovao ni na čijoj strani. Ali, ako konkretni čovek ima uticaj na hiljade ljudi, njegov blog se malo čime razlikuje od medija", istakao je Putin.

Taj zakon obavezuje blogere, između ostalog, da se potpisuju ispod tekstova i ostavljaju svoju mejl adresu, da proveravaju informacije i ne pozivaju na ekstremistička dejstva.


IZVOR