Pocetna » Nauka


Google naočare: Igračka samo za 8.000 odabranih, po paprenoj ceni




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1149
Dodao/la: Admin
datum: 2013-02-23

Slike iz Google naočare: Igračka samo za 8.000 odabranih, po paprenoj ceni Slike iz Google naočare: Igračka samo za 8.000 odabranih, po paprenoj ceni Slike iz Google naočare: Igračka samo za 8.000 odabranih, po paprenoj ceni


U zvaničnom obaveštenju koje je pratilo promociju nove reklame za "Gugl" naočare, IT gigant je otkrio da će odabrati 8.000 najkreativnijih učesnika onlajn konkursa i dati im priliku da isprobaju proizvod, ali tek pošto polože kauciju od 1.500 dolara.

Osim puštanja zanimljivog videa, „Gugl” je objavio da traži „smele, kreativne pojedince” koji će pomoći u testiranju naočara. Prijave se mogu popuniti samo preko "Gugl +" i "Tviter" društvenih mreža, a pravo učešća imaju stanovnici SAD.


Privilegija testiranja Naočara (kako je zvanični naziv proizvoda - "Glass" na engleskom) neće biti jeftina: 8.000 odabranih moraće da izdvoji 1.500 dolara plus PDV i da lično preuzmu proizvod u Njujorku, San Francisku ili Los Anđelesu.

Svi zainteresovani učesnici treba da napišu tekst od makismum 50 reči o tome kako bi iskoristili tehnologiju Naočara. Uz to mogu priložiti do 5 fotografija ili jedan kratak video.

Još se ne zna kada se naočare pojavljuju na tržištu

Pobednike će birati nezavisni žiri koji će ocenjivati kreativnost, originalnost, društveni spektar i praktičnost namene.

Ovaj potez možda je posledica prvih ne tako blagonaklonih ranih recenzija koje su se pojavile u medijima, pa u kompaniji računaju da će mnogo pozitivniji utisak stvoriti ako o naočarima budu pričali okoreli fanovi.

"Gugl" još nije objavio kada će proizvod moći da se kupi, a jednako tajanstven je bio i oko toga kada će obaviti pobednike konkursa. Zna se samo da će ih kontaktirati u drugoj polovini marta, a rok za prijavu je 27. februar.


IZVOR