Pocetna » Zanimljivosti


"Izem ti takvu EU za koju je gej parada ulaznica" (VIDEO)




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1174
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-09-15


Za Dačića pitanje gej parade nije pitanje ljudskih prava, već bezbednosti

Predsednik Vlade Srbije i ministar policije Ivica Dačić rekao je da pitanje gej parade nije pitanje ljudskih prava, već bezbednosti, i dodao da će njeno održavanje zavisiti pre svega od učesnika.
- Manite me više tih priča o ljudskim pravima. Kakva ljudska prava, u pitanju je bezbednost ljudi! Ima zemalja gde nema gej parade, pa su članice EU. Da li je moguće da je to i dalje glavna tema, da se i dalje bavimo gej paradom kao glavnim problemom, kao ulaznicom u EU, što je smešno - rekao je Dačić novinarima u Vranju.
- Izem ti takvu Uniju u koju je gej parada ulaznica - primetio je Dačić.
On je rekao da istovremeno nema razumevanja ni za "psihopate koji prete da će poubijati učesnike gej parade i koji kažu da parade neće biti".
- Ne pitaju se u ovoj zemlji ni "Dveri", ni "Obraz", pita se država. Malo su se zaneli. U ovoj državi mora da postoji red i zakon ili država neće postojati - rekao je Dačić.
- Ako bude bezbednosnih rizika i procena da će doći do velikih nereda sigurno je da će policija preduzeti određene mere, imajući u vidu da nije samo šetnja u pitanju već manifestacija od nekoliko dana. Kada bi ona mogla da bude održana bez bezbednosnih rizika, naravno da ne bi bilo problema - rekao je Dačić, koji je i prošle godine kao ministar policje odlučivao o održavanju Parade ponosa.