Pocetna » Estrada i Tv


"Nije ljubav stvar": Zeljko predstavio evrovizijsku pesmu! (VIDEO)
  Ocenite članak: 2
pregleda: 392
Dodao/la: Mira91
datum: 2012-03-11


Nakon četiri meseca iščekivanja, konačno smo saznali koja pesma će nas predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu. “Nije ljubav stvar” naziv je kompozicije Željka Joksimovića koju je predstavio u specijalnoj emisiji “Evropska pesma”.

Željko Joksimović i Alek Aleksov uradili su aranžman, a Marina Tucaković i Miloš Roganović napisali tekst za pesmu “Nije ljubav stvar” koja će nas predstavljati na Pesmi evrovizije u Bakuu u Azerbejdžanu. Na kompoziciji su radili i gudači “Filipović”, a tekst na engleskom napisala je Ljiljana Jorgovanović. Pesma je snimljena na srpskom, engleskom i francuskom jeziku, a kantautor će sačekati reakcije publike pa odlučiti na kom jeziku će je otpevati na takmičenju.

-Sve vreme sam želeo da napravim vanvremensku pesmu, kao što su “Lane”,” Lejla”, “Oro”… i vodio sam se time. Jednog jutra oko pola šest na pamet mi je pala jedna kompozicija. Zaboravio sam je, ali sam se kasnije setio melodije, odsvirao je na klaviru, snimio je mobilnim telefonom i kasnije je iskoristio za pesmu, rekao je Željko.

Emisiju “Evropska pesma“ Joksimović je započeo pesmama „Ono naše što nekad bejaše” iz istoimene serije za koju je komponovao muziku, “Lejla” koju je na Eurosongu u Atini 2006. godine otpevao Hari Varešanović i “Lane moje” koja je svojevrsni evrovizijski hit.

Ređali su se njegovi najveći hitovi, a ugostio je i svoje prijatelje i saradnike Jelenu Tomašević, Halida Bešlića, Boru Dugića, Harija Varešanovića i Ivana Bosiljčića.

Mlada glumica Tamara Aleksić vodila je emisiju u kojoj smo mogli da vidimo i kako je nastajala takmičrska kompozicija. SREĆNO U AZERBEJDŽANU!Nije ljubav stvar

Više sreće drugi put, kažeš mi to tako lako
vidim da nam ne ide, a još kako moglo je
i ako odeš ti nešto tvoje znaj tu će ostati...

Ref: Nije ljubav stvar, da bih ti je vratio
gledaj to sam samo ja, uvek sam te voleo
nije ljubav stvar, pa da ne zna šta ću s njom
želim ti sve najbolje, ova ljubav samo moj je brodolom.
Nije tvoja ljubav stvar, da bih ti je vratio
gledaj to sam samo ja, uvek sam te voleo
nije moja ljubav stvar, pa da ne znam šta ću s njom
želim ti sve najbolje, to moj je brodolom.

Idi samo, samo idi tamo, leti, pevaj, srce drugome daj
al' znaj da s zbogom nije kraj
nije moja ljubav stvar pa da ne znam pta ću s njom želim ti sve najbolje
ova ljubav samo moj je brodolom...


+1   Spam
Mira91   (2012-03-13 2:02 PM)
Prelepa pesma. juhu

0   Spam
snagili   (2012-03-12 7:26 PM)
ok zvuci

0   Spam
snagili   (2012-03-12 7:25 PM)
:*