Pocetna » Film


"Rodni": U današnjem svetu niko ne bi pravio Mućke




  Ocenite članak: 0
pregleda: 875
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-20


Zvezda legendarne serije "Mućke" Nikolas Lindherst smatra da se televizija drastično promenila u poslednjih desetak godina i da su sva mesta na njoj zauzele "okrutne" rijaliti emisije kao što je "Britanija ima talenat".

Stidljivi 52-godišnji glumac, najpoznatiji po nezaboravnoj ulozi Rodnija Trotera, kaže da serija koja ga je proslavila, danas ne bi ni mogla da bude snimljena, jer je nijedna televizija ne bi prihvatila.

"Danas niko ne bi hteo Mućke, prosto ne bismo mogli da ih napravimo. Kuće žele brze rezultate, 'rejting blokbastere', baš kao što je šou Sajmona Kauela. Producenti odbijaju dobre scenarije, jer nisu spremni da ih puste da se razviju. Emisija o talentima će odmah, već prvo veče imati sedam miliona gledalaca, pa TV sebi ne može da priušti da 'odgaja' i pazi na nešto što će na početku imati samo milion", kaže Lindherst za "Rejdio tajms".

Inače, "Mućke" su ubedljivo najpopularniji britanski sitkom - 1996. godine serija je privukla čak 24,6 miliona gledalaca u Velikoj Britaniji, dok je prva sezona imala prosečnu gledanost od oko sedam miliona.

"Rodni" je svoj gen za glumu preneo i sinu Arčiju (13), koji pohađa jednu od prestižnih glumačkih škola za mlade - Školu teatra Silvije Janga. Ipak, Lindherst nije siguran kakva karijera ga čeka.

"Arči želi u šoubiznis, dobar je, iako sam možda ja otac koji neobjektivno gleda na to. Međutim, ne znam kakva će industrija njega dočekati. Ne mogu da mu baš kažem, 'sine, posle svog tog školovanja, najbolje što te čeka jeste emisija o poznatima i paparaco fotografima'. Hajde da oduzmemo emisije o talentima, emisije sa poznatim kuvarima, treniranju pasa, plesanju, smeštanju ljudi na neko ostrvo... i šta nam ostaje? Zvali su me u svaku od tih emisija", kaže Lindherst.

On smatra i da "smo se kao društvo vratili na stotine godina unazad".

"Talenat? Pre nekoliko stotina godina prodavali smo ulaznice za psihijatrijsku ustanovu Bedlam. Ponekad je okrutno gledati te obmanute ljude, pa čak i te sudije. Sada više nije bitno da li je neko zaista talentovan", kaže Lindherst.


IZVOR