Pocetna » Sport


Radović sa dva gola doneo pobedu Legiji, prošli Anderleht, Tvente i PSV




  Ocenite članak: 0
pregleda: 880
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-07




Bivši fudbaler Partizana Miroslav Radović igra u životnoj formi u Legiji a jedan od onih koji ga prate u istom ritmu je i Danijel Ljuboja.

Radović je otključao bravu Rapida u 54. minutu, da bi posle izjednačenja u 65. golom Tešeire, ponovo zablistao u Varšavi i sa drugim golom na meču najavio pobedu domaćih. Konačan rezultat postavio je Kuharčik i Legija sada samo teoretski može da ispadne u prvoj fazi LE.

U istoj, grupi C, PSV je odigrao samo 3:3 sa Hapoelom, ali je i taj bod bio dovoljan Holanđanima za prolaz dalje.

Totenhem se spotakao u Kazanju, dok je u grupi A PAOK zabeležio uverljivu i očekivanu pobedu nad preslabim Šamrokom. Vladimir Ivić nije bio ni na klupi Solunaca.

Kopenhagen je ispustio vođstvo nad Hanoverom u grupi B, dok je Standard odigrao sjajnih, možda i najboljih 90 minuta na evropskoj sceni ove jeseni pobedivši Vorsklu za koju je nastupao Jovan Markoski.

Nemanja Milisavljević, Petar Jovanović i Miloš Pavlović učestvovali su u iznenađujućoj pobedi rumunskog Vasluija nad Sportingom od 1:0, dok je Lacio u Rimu golom Brokija održao nadu da može do drugog kruga u grupi D.

Stouk je pobedom u Tel Avivu nad Makabijem (2:1) na korak od plasmana u drugi krug, a Bešiktaš je minimalnom pobedom nad Dinamom sada dospeo do druge pozicije u grupi E. Miloš Ninković igrao je drugo poluvreme.

U grupi F, Bilbao je nadvisio Salcburg usred Austrije pobedom od 1:0 i načinio je ogroman korak ka nokaut fazi, a do nje bi mogao i PSŽ posle trijumfa nad Slovanom. Jedini gol postigao je Havijer Pastore.

Marko Milinković igrao je za Slovake, a Milan Biševac je navijao za "svece" sa klupe.

Metalist je van svih očekivanja ubedljivo prvi u grupi G, a poraz je od Vladimira Dišljenkovića, Marka Devića i Milana Obradovića (na klupi) doživeo Malme - 3:1. Alkmar je imao 2:0 protiv Austrije, ali su se žilavi domaćini ipak vratili u igru kako bi izborili remi.

Maribor je eliminisan iz grupe H "petardom" od Brage, dok je Birmingem penalom Kinga u 74. minutu nadoknadio minus i izborio 2:2. Nikola Žigić igrao je do 66. minuta kada je zamenjen, dok je u 58. "požuteo".

Ren je blistao protiv Crvene zvezde u kvalifikacijama za LE, ali u grupi I je ubedljivo poslednji.

Francuzi su izgubili sa 3:1 od Seltika, dok je u istoj grupi Atletiko deklasirao Udineze sa 4:0. Dušan Basta ušao je u igru u 71. minutu za italijanskog predstavnika.

Šalke je prokockao šansu da pobedom nad kiparskim AEK-om omogući rani prolaz dalje. U Gelzenkirhenu je bilo 0:0 a u gostujućem timu nastupao je Miljan Mrdaković. Steaua je trijumfom protiv Makabi Haife od 4:2 ponovo u igri za dalji plasman iz grupe J.

Za domaće je igrao junak prethodnog kola rumunskog prvenstva, Novak Martinović.

Tvente se igrao sa živcima navijača protiv Odenzea da bi u finišu meča ipak slavio sa 3:2 što je bio povod za slavlje na tribinama, jer je ovaj tim u nokaut fazi LE.

Fulam je bio ubedljiv protiv Visle (4:1) ali mu to nije još dovoljno za prolaz dalje u grupi K.

U gostujućoj ekipi su igrali Ivica Iliev i Marko Jovanović (obojica ušli u drugom poluvremenu), dok ih je sa klupe bodrio golman Milan Jovanić.

Na kraju, Anderleht je prvi putnik iz grupe L za drugi krug takmičenja, pošto je sa 3:0 porazio Šturm.

Za domaće je do 70. minuta solidno igrao Milan Jovanović, dok je odbranom gostiju komandovao Milan Dudić.

Lokomotiva je 99 odsto takođe u drugom krugu posle trijumfa u Atini nad AEK-om od 3:1.