Pocetna » Sport


Ramos i Ronaldo uništili Bajern!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 709
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-30


Košmarna noć minhenskog Bajerna je noć iz snova za Real Madrid. Nemoćni prvak Evrope poražen je sa 4:0 u duelu sa "los blankosima", koji su odigrali jednu od taktički najzrelijih mečeva u novijoj istoriji. Prokletstvo "ušatog pehara", koji od osnivanja Lige šampiona svake godine menja vlasnika, ostaje na snazi.

To im svakako nije bila namera, ali Real Madrid je osvetio Barselonu. Prošle godine minhenski Bajern je ponizio Katalonce u polufinalu Lige šampiona, a ove godine „los blankosi" su uradili to isto - ali na terenu vladajućeg šampiona Evrope. Bilo je ovo veče u kome Real nije samo obezbedio plasman u finale Lige šampiona, nego je i demontstrirao svu svoju snagu.

Što se tiče toka samog meča, on je bio rešennakon prve trećine prvog poluvremena. Sve, ali sve što su Bajern i Pep Gvardiola pripremili uoči utakmice sa Real Madridom palo je u vodu u 16. minutu kada je Serhio Ramos postigao pogodak nakon kornera Luke Modrića.

Četiri minuta kasnije, koji su protekli u prenervoznoj i konfuznoj igri Bavaraca na obe polovine terena, Serhio Ramos je postigao još jedan gol iz prekida. Šok koji je tada obavio „Alijans arenu" je bio toliko očigledan da je skoro mogao da se dodirne.

Narednih desetak minuta Bajern je kidisao, ali onako kako to radae muve koje pokušavaju da izađu napolje kroz zatvoreni prozor. Gol Ikera Kasiljasa nijednom nije bio ozbiljnije ugrožen.

Onda je „sevnula" kontra Reala, koju je ovaj tim pod Karlom Ančelotijem doveo skoro pa do savšenstva. Bejl je povukao loptu, nesebično ju je prosledio do Ronalda koji je postigao 15. gol u Ligi šampiona ove sezone, čime je postao novi rekorder. Da stvar bude slađa po Portugalca, prestigao je Mesija u ovoj kategoriji. Meč je bio gotov, a ostalo je još 45 minuta na često sablasno tihoj „Alijans areni".

Realu je savršeno odgovarao miran tempo igre u nastavku, i „kraljevski klub" nijednog trenutka nije pokazao veću želju da stigne do gola protivnika. Bajern je delovao kao tim koji se pomirio sa neminovnim porazom, ali rešen da izbegne rezultatsku katastrofu. Zato je Gvardiola ubacio Havija Martineza, koji je na poziciji zadnjeg veznog doneo dodatnu gustinu nemačkom timu.

Smenjivale su se letargične akcije domaćina, koje su, osim šuta Robena sa ivice kaznenog prostora i pokušaja Gecea, malo šta doneli.

I kada su svi mislili da je gotovo, kada su pogledi bili više upereni u časovnik nego u teren., Ronaldo je još jednom blesnuo. Portugalac je lukao izveo jedan slobodni udarac, a lopta je prošla ispod postavljenog zida i pored nemoćnog Manuela Nojera.

Na kraju, Real je pobedio Bajern sa 4:0 i sada sa punim pravom očekuje da se domogne toliko željene „decime" u Lisabonu krajem maja. Bajern je nastavio prokletsvo "ušatog trofeja", jer ni ovaj tim, moćan kakav jeste, nije uspeo da odbrani trofej osvojen u Ligi šampiona.


IZVOR