Pocetna » Sport


Rapsodija na Anfieldu: Liverpool zgazio Spurse i zasjeo na vrh!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 639
Dodao/la: BMW
datum: 2014-03-30


Nedjeljni derbi 32. kola engleskog nogometnog prvenstva između Liverpoola i Tottenhama na Anfieldu od početka do kraja je bio jednosmjerna ulica.

Završilo je 4:0 pobjedom Liverpoola. Poveli su Redsi već u 2. minuti autogolom Younesa Kaboula. Raheem Sterling sjajno je izbacio Glena Johnsona s desne strane kaznenog prostora, a njegov ubačaj u sredinu Kaboul je pri pokušaju čišćenja ugurao u vlastitu mrežu.
U 25. minuti Luis Suarez je povisio na 2:0 iz solo-akcije. Oduzeo je loptu duboko na suparničkoj polovici, sjurio se prema vratima i ljevicom iskosa s lijeve strane pronašao donji suprotni kut za svoj 29. ovosezonski ligaški gol. Na 3:0 povisio je Philippe Coutinho dalekometnim prizemnim udarcem s nekih 20-ak metara, dok je konačan rezultat postavio Jordan Henderson u 75. minuti.
Liverpoolu je to sedma uzastopna premierligaška pobjeda kojom je skočio na vrh premierligaške ljestvice s dva boda više od drugoplasiranog Chelseaja. Trećeplasirani Manchester City zaostaje četiri boda uz dvije utakmice manje.


IZVOR