Pocetna » Sport


Rekonstrukcija "Marakane" počinje u četvrtak




  Ocenite članak: 1
pregleda: 810
Dodao/la: Anna_Anna
datum: 2012-04-25


Predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić izjavio je danas da će potpisivanjem Memoranduma s jednom kineskom kompanijom u četvrtak početi rekonstrukcija Zvezdinog fudbalskog stadiona "Marakana".

- Potpisivanje Memoranduma znači da je počeo proces rekonstrukcije naše "Marakane" i njenog pretvaranja u najmoderniji stadion u ovom delu Evrope - rekao je Škundrić na osnivanju zvaničnog kluba navijača Crvene zvezde u Požarevcu.

On je dodao da je izgradnja novog Zvezdinog stadiona "investicija koja vredi najmanje 450 miliona evra".

- Očekujemo da u narednim mesecima završimo pregovore o ugovoru o izgradnji stadiona, da kineski partneri obezbede finansiranje od banaka iz te zemlje, kao i da do kraja godine završimo pripreme za početak prve faze rekonstrukcije našeg stadiona - kazao je Škundrić.

Predsednik SD Crvena zvezda je rekao da se iza fudbalskog kluba nalazi "veoma teško vreme" u kojem se borio s "milionskim dugovima, nasleđenim problemima i izgubljenim pozicijama".

- Ti problemi će u narednom periodu biti rešeni zahvaljujući nekolicini važnih koraka koji su učinjeni proteklih meseci, a čija realizacija se očekuje veoma brzo - istakao je predsednik SD Crvena zvezda.

On je kazao i da situacija u čitavom sportskom društvu zavisi od fudbalskog kluba.

- Uveren sam da će pozitivne stvari koje će se desiti u fudbalu pozitivno uticati i na druge sportove koji će, takodje, dobiti nove sponzore - dodao je Škundrić.