Pocetna » Zdravlje


Rešite se zauvek viška kilograma
  Ocenite članak: 0
pregleda: 397
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-06
OVA dijeta traje 90 dana i oslabi se između 18 i 25 kilograma. Reč je o režimu ishrane koji, pored skidanja kilograma, dovodi do promene metabolizma, pa se izgubljeni kilogrami ne vraćaju.

Ako je potrebno oslabiti manje, dijeta se prekida ranije, ali tada dolazi do promene metabolizma. Dijeta uvek počinje proteinskim danom, zatim slede skrobni, ugljenohidratni dan, voćni dan, pa ponovo proteinski.

Redosled dana se ne sme menjati!

Doručak: svih 90 dana - voće. Jedu se po dve iste voćke, ili šaka suvog voća. Ovaj obrok se eventualno može zameniti nutricionistički izbalansiranim zamenskim obrokom.

PRVI - PROTEINSKI DAN

RUČAK: Meso, kuvano ili pečeno (3 parčeta - restoranska porcija - 250 grama) ili 3 kuvana ili pečena jaja, hleb - parče, salata - u neograničenim količinama, supa - obavezno (bez rezanaca - 1 šolja).

Ovog dana mogu se jesti mleko i sir, ali se za njihovu količinu umanjuje količina mesa, odnosno jaja.

VEČERA: Isto što i za ručak, ali bez supe. Obavezno je da ako se meso jede za ručak jede se i za večeru, a ako su jaja za ručak, moraju biti i za večeru.

DRUGI - SKROBNI DAN

Ručak: Pasulj, grašak, sočivo, pirinač, krompir - kuvano, jedino uz dodatak začina (so, vegeta, biber, kečap, kuvani paradajz) - pun tanjir, hleb - parče, salata.

Večera: Isto kao i za ručak, ali pola mere.

TREĆI - UGLJENOHIDRATNI DAN

Ručak: Kuvana testenina uz dodatak začina - kečapa ili slično, ili pica samo sa dodatkom kečapa, ili slano pecivo u količini pice u piceriji (npr. 3 kifle).

Večera: Dva tanja parčeta torte, ili 3-4 kolača, ili 3-4 kugle sladoleda, obavezno - 1 rebro čokolade za kuvanje.

ČETVRTI - VOĆNI DAN

Ručak i večera: Samo mešano voće, koliko se hoće.

Sve što je navedeno mora se jesti, jer ima svoju ulogu u organizmu. Voće je obavezno za doručak, jer najbrže daje energiju, čokolada trećeg dana takođe, jer štiti organizam od moguće alergije.

Količine hrane su veće od uobičajenih, a namirnice podešene našim uslovima i podneblju. Može se desiti da prvih deset dana ne dođe do gubitka kilograma, ali se onda naglo izgubi tri do četiri kilograma.

Posle 90 dana dijete, još 90 dana za doručak se jede voće, dok se za ručak i večeru vraća na uobičajeni način ishrane. U tom periodu treba da se izgubi još tri kilograma, što je pokazatelj promene metabolizma. Ako se kilogrami ne izgube, dijetu treba ponoviti, ali tek posle tri meseca.

Preporučeno je uzimati dodatak vitamina i minerala kako bi se sačuvao imunitet organizma.