Pocetna » Zanimljivosti


Riješeni Problemi Pirata-Server Pirate Bay-a Leti U Zemljinu Orbitu !!!




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1079
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-03-21


Ekipa iz Pirate Baya namjerava svoje servere lansirati u Zemljinu orbitu gdje bi bili izvan dohvata FBI-a i korporacija koje ga godinama žele ugasiti

S obzirom na posljednje događaje vezane uz gašenje MegaUploada i sve veći pritisak muzičkih i filmskih organizacija na servise za razmjenu sadržaja, u The Pirate Bayju pokušavaju naći rješenje koje bi ih trebalo spasiti od stalnih pritisaka FBI-a i ovih organizacija koje ga godinama žele ugasiti.

Naime, oni svoje servere namjeravaju staviti doslovno izvan dosega zakona – u Zemljinu orbitu te su na svom blogu objavili da je zahvaljujući razvoju bespilotnih letjelica kojima se može upravljati putem GPS-a, malim i snažnim računarima te snažnoj radioopremi moguće poslati servere i nekoliko desetaka kilometara u zrak.

Ekipi s Torrentfreaka rekli su kako svako zna ko je The Pirate Bay, a u budućnosti će se pitati gdje je Pirate Bay. Oni te servere nazivaju niskoorbirtnim serverskim stranicama (Low Orbit Server Stations – LOSS) – biće smješteni oko 50 km u Zemljinoj orbiti (na Torrent Freaku kažu da će prva bespilotna letjelica kružiti iznad međunarodnih voda) i trebali bi prenositi podatke brzinom od 100Mbps, a putem njih korisnici bi se povezivali sa serverima koji se nalaze na tajnim lokacijama.

Svi detalji oko načina na koji bi njihove serverske ćelije trebale raditi još nisu niti njima u potpunosti poznati, no na svom su blogu dali jasno do znanja kako se više neće limitirati na pohranu podataka samo na zemlji.

Napominju da, ako će neko htjeti ugasiti njihove servere, moraće ih napasti s avionima što će oni smatrati – objavom rata! Pitanje je kako će nakon ove obavijesti iz Pirate Baya reagovati FBI i korporacije – možemo li očekivati širenje ACTA-e i na svemir?


0   Spam
BMW   (2012-03-22 10:28 AM) [Sadrzaj]
Čuj To :)

+2   Spam
BMW   (2012-03-21 10:54 PM) [Sadrzaj]
Hvala bogu