Pocetna » Sport


Roger izborio osmo finale na završnom turniru




  Ocenite članak: 0
pregleda: 790
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-12


Novak Đoković i Roger Federer odigrat će još jedno veliko finale danas.prvi i drugi igrač na svijetu za kraj će se naći jedan protiv drugog u finalu završnog turnira u Londonu.Rekli bi smo da je tako i najrealnije. Iako bi svakako meč imao posebnu draž da recimo odlučuje o prvom mjestu na kraju, ali će ovako to biti još jedan veliki meč.
U polufinalu je Federer pobjedio Murraya, uzvrativši mu za poraz u fiunalu OI u Londonu, odnosno u polufinalu Šangaja. Murray nije uspio doći o još jednog velikog finala ove godine, ali nema razloga biti nezadovoljan nakon osvojenog US.Opena i nakon zlata u Londonu.

Škot je dobro izgledao i na početku ovog meča. Rani break, odmah na početku pa vodstvo 2-0, imao je 0:30 na servis Federera kod 3-1 i tu kao se Federer razbudio.Već kod 3-2 je imao 15:30, a onda je kod 4-3 vratio izgubljeni servis. Prvi je zaprijetio Murraya i u tie breaku, poveo je 3-1, onda je Federer stigao na 5-4.Murray je nakon jednog poena spasio set loptu, ali set nije mogao.

Presudni trenutak se dogodio u trećem gemu drugog. Murray je imao tri gem lopte, čistih 40:0, a onda je izgubio svih pet poena zaredom.Igra Murraya se raspala, Roger je nakon breaka na svom servisu neumoljiv.

Do kraja meča izgubio je svega dva poena, dok je Murray i drugi put u drugom setu zapeo na svom servisu, u sedmog gemu. Federer je zabio četiri winnera više, omjer neforsiranih pogrešaka je bio na štetu Murraya 20-26.Roger je izborio osmo finale na završnom turniru, šest puta je slavio, samo ga je pobjedio David Nalbandian prije sedam godina.

Polufinale:
Roger Federer (Švic, 2) - Andy Murray (VBR) 7-6 (5), 6-2