Pocetna » Film


Ron Howard režira dokumentarac o Beatlesima




  Ocenite članak: 0
pregleda: 689
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-07-17


Oscarovac Ron Howard režirat će dugometražni dokumentarac o britanskoj glazbenoj skupini The Beatles koji će obuhvaćati godine njihove najveće slave od 1960. do 1966.


Na filmu o razdoblju globalnog fenomena tzv. beatlemanije, surađivat će Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono i Olivia Harrison, a početak kinodistribucije u planu je krajem iduće godine.

Howard je kazao da je uzbuđen i počašćen redateljskom ulogom u filmu o nevjerojatnoj priči o četvorici mladića koji su 1964. poharali svijet.

Njihov utjecaj na pop kulturu i opće ljudsko iskustvo je nemjerljiv, kazao je Howard, nekadašnja dječja glumačka zvijezda i dobitnik Oscara za najbolju režiju 2002. za biografsku dramu Genijalni um.

Kroz kombinaciju koncertnih snimaka i glazbe u originalnoj izvedbi Beatlesa, film će pratiti rane godine slavne britanske glazbene četvorke od samih početaka u klubu Cavern u Liverpoolu 1960., preko nastupa u Hamburgu u Njemačkoj te proboja u SAD-u 1964. i pojavljivanja u emisiji The Ed Sullivan show prije točno 50 godina, što im je donijelo svjetsku slavu.


IZVOR