Pocetna » Sport


Рондо као Вилт Чемберлен




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1008
Dodao/la: $teX
datum: 2012-05-27


У финалу Истока играће се велики дерби, Мајами - Бостон. Селтикси у седмој утакмици савладали Филаделфију 85:75 и пласирали се у финале конференције. Бостон до победе водио Раџон Рондо са новим "трипл-даблом" 18, кошева, десет асистенција и десет скокова. Прва утакмица финалне серије игра се у ноћи између понедељка и уторка у Мајамију.

Кошаркаши Бостон Селтикса савладали су јутрос на свом терену Филаделфију са 85:75 и укупним резултатом 4:3 у победама пласирали се у финале Источне конференције у којем ће се састати са Мајамијем.

Централна фигура сусрета и играч који је практично "погурао" свој тим у финале Истока био је Раџон Рондо.

Са 18 кошева, десет асистенција и десет скокова Рондо је остварио девети "трипл-дабл" у доигравањима за титулу првака и изједначио се са легендарним Вилтом Чемберленом на 4. месту играча који су у плеј офу у три сегмента остварили двоцифрен учинак.

Занимљиво је да је Рондо 11 од укупно 18 својих поена убацио у последњој деоници. Баш када је његовом тиму то било најпотребније имајући у виду да је због шест личних грешака Пол Пирс морао да напусти терен.

Пирс је, иначе, до искључења имао врло запажену улогу у редовима "Келта" о чему сведоче 15 кошева, девет ухваћених и две украдене лопте, три асистенције и исто толико "рампи". Уз поменуту двојицу стандардно добар био је Кевин Гарнет који је утакмицу завршио са 18 поена и 13 скокова.

У пораженој Филаделфији истакли су се Андре Игуодала са 18 и Елтон Бренд, односно Џу Холидеј са по 15 кошева.

Прва утакмица финалне серије у Источној конференцији игра се у ноћи између понедељка и уторка у Мајамију.