Pocetna » Estrada i Tv


RTS i pored dugova dovodi nova TV lica




  Ocenite članak: 0
pregleda: 931
Dodao/la: Gale
datum: 2014-05-09

Slike iz RTS i pored dugova dovodi nova TV lica


Odlazak Gorice Nešović i Dragana Ilića sa Javnog servisa dodatno će oslabiti ovu TV kuću koja već neko vreme gubi bitku za gledaoce sa konkurentskim televizijama.

Popularni radijski dvojac obrazlažući svoj odlazak sa RTS-a naveo je da su finsijski problemi u ovoj kući u mnogome uticali na njihovu odluku. Nedavno je slično učinila i Maja Žeželj, doskorašnje zaštitno lice Dnevnika 2. Puno se nagađalo i o odlasku Maje Nikolić koja se oprostila od kultnog Jutarnjeg programa, ali je ipak potvrdila da ostaje u ovoj kući.

Nova emisija
Maja Nikolić od januara ne vodi Jutarnji program. Međutim, rekla je za “Blic” da sprema novu emisiju, takođe na RTS.
Gorica i Dragan će svoje parče hleba potražiti na nekom drugom radiju, a iz Javnog servisa neradao govore o novcu.



- Svakako da je novac potreban za kreiranje jednog programa, ali je i velika mudrost održati gledanost i nivo kvaliteta, što i uspevamo zahvaljujući idejama i talentovanim ljudima - rekla nam je Duška Vučinić, šef odseka za odnose sa javnošću na RTS-u.

Izbegavajući konkretan odgovor na naše pitanje koliko je kasa RTS-a zaista prazna i šta je potrebno da se takvo stanje popravi, ona je samo rekla:

- Potreban nam je stabilan način finasiranja.

Nataša Miljković ostaje

Nataša Miljković priprema novu emisiju koja će od jeseni početi da se prikazuje na RTS.
- Postoji namera da se napravi jedan veliki televizijski projekat na RTS-u u kome ću ja učestvovati. Zasad ostajem u Jutarnjem programu - kazala je voditeljka.

Međutim, ona tvrdi da se na ovoj televiziji bez obzira uveliko radi na novim projektima i da će u narednom periodu pred gledaoce dovesti i nova TV lica, iako ne otkriva koga.

- Od jeseni, u novoj programskoj šemi imaćemo i nove sadržaje, koje već uveliko pripremamo. Skupo plaćeni spektakularni projekti, za koje se interesujete, automatski ne moraju da budu i najgledaniji, što praksa pokazuje, i nikada se nismo takmičili sa komercijalnim televizijama, jer naš program je baziran na drugačijim sadržajima, baziran na standardima koje smo odavno postavili. Ako već govorimo o novcu, vrlo pedantno ga usmeravamo ka programima koji će zadovoljiti ukus svih generacija - kaže Duška.

Ono što je izvesno je da ćemo na RTS gledati Svetsko prvenstvo u fudbalu, a u pripremi su dva nova TV filma, četiri dokumentarne i šest igranih serija, novi kviz.

Jutarnji program „Dobro jutro“

- Već izvesno vreme znamo za odlazak Gorice Nešović i Dragana Ilića sa Radio Beograda. Svako ima pravo da potraži ono što mu najviše odgovara i ja ih u tome podržavam i želim im svu sreću u daljoj karijeri. Novi jutarnji program pod nazivom „Dobro jutro” startuje već 26. maja. Oformili smo redakciju i već pripremamo novi koncept emisije. Nije jednostavno, ali naš kreativni tim ima snage i ideje, tako da se nadamo da će slušaoci uživati u tri sata živog programa. Još nismo sigurni da li će biti direktnih uključenja u Jutarnji program RTS, ali ako se odlučimo i za to, biće to samo dva puta i tako sedam dana u nedelji - kaže Đorđe Vlajić, glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda.


IZVOR