Pocetna » Sport


Ryan Giggs objavio kraj velike karijere




  Ocenite članak: 0
pregleda: 690
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-05-20


Jedan od najvećih fudbalera Manchester Uniteda u klupskoj historiji Ryan Giggs danas je objavio kraj igračke karijere.


Nakon 24 godine igranja, 13 osvojenih naslova prvaka Engleske i dva Evrope, 40-godišnji Velšanin je odlučio reći zbogom.

Giggs je odmah danas dobio novi posao, jer je imenovan za prvog asistenta novog trenera Manchester Uniteda Louisa Van Gaala.

Giggs je u 24 godine odigrao 963 utakmice u dresu slavnog kluba s Old Trafforda u kojima je postigao 168 golova.

"Danas počinje novo poglavlje, a ispunjeno je mnogim emocijama, ogromnim ponosom, tugom, ali najviše od svega, uzbuđenjem zbog budućnosti. Ponosan sam, počastvovan i sretan što sam predstavljao klub 963 puta u karijeri, a reprezentaciju Velsa 64 puta", rekao je Giggs.

"Uvijek mi je bio san da igram za Manchester United. Hvata me tuga kad kad pomislim da više nikad neću obući crveni dres Uniteda kao igrač".

"Sretan sam što sam ispunio sve svoje snove igrajući sa nekim od najboljih fudbalera na svijetu i radio sa nevjerovatnim menadžerom Sir Alexom Fergusonom, i najviše od svega, što sam igrao pred najboljim navijačima na svijetu", istakao je Giggs.

"Unitedovi navijači i ja dijelimo istu nadu i vjeru da će klub, uprava i vlasnici uraditi sve što je moguće da se vratimo tamo gdje pripadamo", zaključio je Ryan Giggs.

Ryan Giggs je za Manchester United debitovao 2. marta 1991. godine u utakmici protiv Evertona, a posljednji nastup je imao protiv Hull Cityja 6. maja ove godine.


IZVOR