Pocetna » Zdravlje


Saveti za negu tokom zimskih dana




  Ocenite članak: 0
pregleda: 879
Dodao/la: Rajchel
datum: 2012-11-19


Vašem licu, kao i uopšte vašem telu potrebna je svakodnevna briga i nega ako želite da vaša koža bude zdrava i sjajna, bez obzira na godine. Ipak, većina nema novca za česte posete kozmetičkim salonima, odnosno za tretmane za negu kože. Međutim, i ako nemate novca možete da negujete vašu kožu, i to uz nekoliko sastojaka koje sigurno imate kod kuće. Ne očajavajte ako nemate para, već budite kreativne i od najobičnijih sastojaka možete da napravite odlične maske koje će poboljšati vašu kožu i vaš ten.

Za grubu i hrapavu kožu

Usled zimskih dana koža se isušuje i postaje gruba i hrapava, a samim tim nepoželjna iodbojna i vi iygledate starije. Ne, nemojte nikako ovo dopustiti sebi, ne dozvolite da zima uzme danak vašem licu. Ako želite da vaša koža ponvoo zablista i bdue nežna, napravite masku koja će joj vratiti masnoću i vlažnost. Pomepajte dve kašike meda i jednu mekog kravljeg sira. Kada dobro sjedinitie smesu nanesite je ravnoemrno na lice i ostavite da odstoji oko 20 minuta.

Za masnu kožu

Dok neke muču svua koža, ima i onih kojima je koža na licu prirodno masna uprkos hladnom vremenu i oštrom vazduhu kome je izložena. U tom slučaju, ako želite da matirate kožu napravite masku koja sadrži 1 kašiku posnog kravljeg sira, 2 kašike mleka i po 1 kašiku meda i soka od limuna. Lepo pomešajte, da se masa sjedini i osaviti da stoji 10 minuta, pa isperite.

Nečista koža

Masna koža je često i nečista i upravo za takvu koža je odlična maska na bazi kvasca sa mlakim mlekom. Ova dva sastojka pomešajte i kada se smesa sjedini stavite na lice. Pusitite da se osuši pa ispreite prvo vrućom, pa hladnom vodom. Ako redovno nanosite i koristite ovu masku, ten će vam postati vidljivo čistiji.