Pocetna » Ljubav i Sex


Seks jednom nedeljno ili jednom dnevno?




  Ocenite članak: 3
pregleda: 2482
Dodao/la: Impi
datum: 2013-01-14


Seks je dobar za zdravlje, to smo već utvrdili. Ali, kako će delovati zavisi od toga koliko često se prepuštate strastima. Evo šta možete da očekujete svaki put kad vam se "posreći".

Seks jednom nedeljno pozitivno će uticati na održavanje vaše linije. Vođenje ljubavi podstiče lučenje oksitocina, hormona ljubavi, koji, osim što podstiče bliskost među partnerima, doprinosi i mirnijem i kvalitetnijem snu, kaže dr Helen Fišer, antropolog sa Rutgers univerziteta. Više sna - manje kilograma, jer spavanje reguliše lučenje hormona grelina i leptina koji su odgovorni za osećaj gladi.


Dva puta nedeljno
Osobe koje u seksu uživaju najmanje dva puta nedeljno imaju za 30 odsto viši nivo imunoglobulina A koji organizmu pomaže da se odbrani od bolesti, pokazala su američka istraživanja. Ako imate redovan seks, imunitet vam je snažniji , pa su manje šanse da "zakačite" neku kijavicu ili infekciju. Pošto je grip stigao, znate šta vam je činiti.


Tri puta nedeljno
Mnogo je zabavnija akcija u krevetu (ili već gde vam je volja) sa nekim koga volite nego u teretani zar ne? Seks podiže broj otkucaja srca i ubrzava cirkulaciju krvi. Ljudi koji uživaju u seksu najmanje tri puta nedeljno izloženi su upola manjem riziku od infarkta od onih koji nisu te sreće, pokazala je studija naučnika sa Univerziteta u Bristolu.

Četiri puta nedeljno
Seks četiri puta nedeljno učiniće čuda za vaš ten. Ako ste često "zauzeti" u spavaćoj sobi, duže ćete ostati mladoliki. Tokom seksa pojačava se proizvodnja kolagena, koji sprečava pojavu bora i pega koži, kažu lekari iz Kraljevske bolnice u Edinburgu koji su se bavili istraživanjima na tu temu. Kvalitetan seksualni život doprinosi blistavom tenu i sjajnoj kosi, jer se cirkulacija tokom seksa ubrzava. Samim tim, koža dobija više kiseonika i izgleda svežije. Takođe, ubrzana cirkulacija podstiče oslobađanje toksina i čini da usne deluju punije.


Pet puta nedeljno
Redovni seksualni osnosi podižu opšti nivo energije, čine nas optimističnim i kreativnim (na svim poljima, ne samo u krevetu). Osim toga, vaš odnos sa partnerom biće kvalitetniji, kaže dr Fišer.

Šest puta nedeljno
Seks nas čini i pametnijima. Bolja cirkulacija znači da i mozak bolje radi, a kad doživimo orgazam doživimo i "eksploziju" hormona, od kojih mnogi utiču i na naše intelektualne moći na najpozitivniji mogući način.

Sedam puta nedeljno
Ako uspete ovo da izvedete, svaka čast, znači da ne dozvoljavate da vas "ometajući faktori" poput stresa na poslu na primer, spreče da uživate u životu. Redovan seks smanjuje nivo stresa i ublažava anksiozne poremećaje koji su tako česti u današnje vreme, pokazala su istraživanja, a objašnjenje za to krije se verovatno u pojačanom lučenju endorfina koje izaziva vođenje ljubavi.

Ukratko, psiholozi i lekaru slažu se da je orgazam jedna od najzdravijih stvari koju sebi možete prirediti tokom dana.


+2   Spam
Drogg-Dillah   (2013-01-14 8:54 PM) [Sadrzaj]
Dnevno :D