Pocetna » Zanimljivosti


Simpsoni: 25. rođendan!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 947
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-12-18


1989. godine nitko nije ni pomislio da će animirana serija postati tako popularna i prikazivati se toliko dugo


Prije 25 godina svijet je upoznao neobičnu, disfunkcionalnu obitelj Simpson.

"Ako me TV ičemu naučio, onda je to da se siromašnoj djeci čuda uvijek događaju na Božić. Dogodilo se Tiny Timu. Dogodilo se Charlieju Brownu. Dogodilo se Štrumpfovima. Dogodit će se i nama", rekao je danas svima poznati Bart Simpson 17.12.1989. godine.

Prva epizoda danas planetarno popularne serije bila je blagdanskog ozračja naziva Simpsons Roasting on an Open Fire. U to vrijeme nitko nije niti mogao zamisliti da će 26 sezona i 561 epizodu kasnije Simpsoni ne samo biti na programu, već da će postati "institucija", imati popularne videe i vrlo uspješne soundtrack albume, razne proizvode (šalice, majice, ostala memorabilija), dugometražni film Simpsoni...

Al Jean, Mike Reiss, Jay Kogen i Jeff Martin, ljudi zaslužni za to što su stvorili građane Springfielda, okupili su se na razgovoru s Conanom O'Brienom kako bi proslavili 25. godišnjicu Simpsona i otkrili zanimljivosti o mnogima omiljenoj seriji.

"Samo nas dvije stvari mogu zaustaviti: ako glumci odluče da više ne žele posuđivati glasove ili ako više neće biti vrijedno raditi nove epizode. Nijedno se još uvijek nije dogodilo, mislim da ni neće, barem ne tako skoro", rekao je Al Jean, scenarist prve sezone, a danas izvršni producent.

Poslušajte ljude koji su zaslužni za jedan dio televizijske povijesti:


IZVOR