Pocetna » Ljubav i Sex


”Sitnica” koja je najzaslužnija za uspješnu, sretnu i dugu vezu!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1009
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-22

Slike iz ”Sitnica” koja je najzaslužnija za uspješnu, sretnu i dugu vezu!


Svi znamo da seks može biti uzbudljiv, zabavan, romantičan… No, istraživanje provedeno među parovima koji su već dugo u braku pokazalo je kako je seks doista bitan, ali postoji jedna stvar koja je važnija za dugu i uspješnu vezu.

The Huffington Post proveo je istraživanje među sretnim parovima koji su dugi niz godina u braku. Na pitanje koliko je za njhovu ljubav važan seks, izjasnili su se kako je bitan, ali na ljestvici od 1 do 10 zauzeo je šesto mjesto.

Brak je slojevit i iznimno složen odnos. U najboljim brakovima ne postoji jedan jedini aspekt koji ih takvima čini. Istina je da postoji sedam odlučujućih karakteristika. I seks nije jedna od njih. Seks je samo dio jedne od njih.



Najviše bračnih partnera se izjasnilo kako je za njihov uspješan odnos najvažniji dodir. Dodirivati nekoga koga volite znači biti svjestan njegove prisutnost i pokazivati toj osobi da je želite. To je razlog zašto najuspješniji bračni parovi to rade često.

Pretjerano nametanje seksa kroz medije ili knjige o uspješnom braku dovode do toga da mnogi supružnici misle da ako svakodnevno nemaju urnebesan seksualni odnos s njihovim brakom nešto nije u redu. Ali brakovi propadaju zbog niza razloga. Istraživanja su pokazala da ni jedan brak nije spašen ili je propao samo zato što je par imao odličan ili loš seksualni život.

Sretni parovi su se izjasnili kako se često grle, ljube, dodiruju dok pričaju, sjede obraz uz obraz na kauču dok razgovaraju te su pripijeni jedno uz drugo dok spavaju. I da, oni imaju seksualni život s vremena na vrijeme i to kad njima odgovara.

Postoje razni dodiri i nema onog koji je ‘pobjednik’ ili najbolji. Važno je često dodirivati osobu koju volite. Dodirujte ga što češće i kako god želite. To je pravi međuljudski odnos koji vas treba voditi kroz svakodnevicu i produžiti vam bračnu zajednicu. Jednostavno rečeno, najuspješniji brakovi uključuju puno međusobnog dodirivanja, a seks je samo jedan od oblika dodirivanja.

Stvaranje uspješnog braka nije uvijek lako. No, tijekom 30-godišnjeg istraživanja bračnih tema pokazalo se kako uistinu postoje dokazani načini da se osigura sreća u braku.


IZVOR