Pocetna » Sport


Šok za svjetske prvake: Čile poslao Španiju kući!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 726
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-06-18


Aktuelni svjetski prvak, reprezentacija Španije, oprostila se od nastupa na Mundijalu u Brazilu. Crvena furija je na legendarnoj Maracani poražena od Čilea s 2:0, te neće odbraniti titulu prvaka.


Da Španci neće dobro proći u ovom susretu vidjelo se nakon dvije minute igre. Gonzalo Jara je šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola. Uzvratili su Španci nakon 16 minuta igre kada je Xabi Alonso dobro šutirao, no Bravo sjajno brani.

Šok za Furiju uslijedio je u 20. minuti. Eduardo Vargas se sjajno snalazi u kaznenom prostoru, te loptu plasira iza leđa Ikera Casillasa za prednost Čilea od 1:0.

Španci su potom preuzeli inicijativu. Stvorili su nekoliko prilika, ali bez veće opasnosti po gol Claudija Brava. Novi hladan tuš za Crvenu furiju uslijedio je u 43. minuti kada Aranguiz pogađa za velikih 2:0 za Čile.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a na otvaranju drugog poluvremena Španci su krenuli žestoko prema golu Čilea. Busquets je u 54. minuti imao nevjerovatan promašaj, nakon što je dočekao loptu na drugoj stativi.

Čile je opuštenom igrom čuvao prednost. Španija je izgledala dosta nemoćno, te nije mogla da dođe do ozbiljne prilike. Tek je Cazorla prijetio u 82. minuti, ali je to bilo nedovoljno. Zatim je Iniesta imao dobru šansu, no Bravo je bio odličan, te je ostalo 2:0 do kraja susreta.

Svjetsko prvenstvo, grupa B:

Španija - Čile 0:2 (Vargas 20', Aranguiz 43')


IZVOR



0   Spam
Sharlo   (2014-06-19 0:08 AM) [Sadrzaj]
crvena buranija  crvena buranija crvena buranija