Pocetna » Sport


Španija: Real u igri, ponovo blistali Veličković i Bjelica




  Ocenite članak: 0
pregleda: 754
Dodao/la: $teX
datum: 2012-05-27


Madridski Real nije dozvolio još jedno iznenađenje. Tim Pabla Lasa izjednačio je rezultat u polufinalnoj seriji plej-ofa na 1-1 protiv Kahe Laboral. U drugom meču u prestonici Španije, "kraljevski klub" je odneo pobedu rezultatom 73:64 (13:20, 18:11, 23:16, 19:17).

Početak meča podsetio je navijače Reala na prvi meč i trijumf gostujućeg tima. Raspoloženi Bjelica i Lampe su do kraja prve četvrtine kreirali vođstvo od osam poena prednosti. Sve do sredine drugog perioda Real nije uspevao da ublaži deficit, ali su se Rodrigez, Rejes i Kerol pobrinuli da se do poluvremene uspostavi potpuna rezultatska ravnoteža (31:31).

Držala je Kaha minimalnu prednost na svojoj strani sve do 26. minuta, a onda je Novica Veličković preuzeo stvari u svoje ruke. Upisao je devet uzastopnih poena i po prvi put doveo svoj tim do osetljivijeg vođstva. Novica je nastavio u istom stilu i početkom poslednje denoce, a Real je u tom trenutku otišao na 56:47. Bjelica je na seriju Veličkovića odgovorio trojkom, ali mu se bivši prvotimac Partizana "odužio" pogotkom i asistencijom. Na pet minuta do kraja domaćin je imao +10 i bilo je jasno da će uspeti da izjednači rezultat u seriji. Posle 40 minuta igre, Real Madrid - Kaha Laboral 73:64.

U redovima "kraljevića" istakao se Novica Veličković, koji je za 24 minuta ostvaio učinak od 16 poena, četiri skoka i četiri asistencije. U ekipi Duška Ivanovića bolji od ostalih bio je Nemanja Bjelica, pošto je za 34 minuta ubacio 16 poena, sedam puta bio najbolji u skoku i jednom asistirao saigraču.

U trećem meču polufinalne serije Kaha će dočekati Real. Taj duel zakazan je za 29. maj, sa početkom od 20:45.