Pocetna » Sport


Sparsi konačno stali, Durant vratio Oklahomu u igru




  Ocenite članak: 0
pregleda: 771
Dodao/la: King_of_Kings
datum: 2012-06-01


Košarkaši Oklahome zablistali su na svom terenu i savladali San Antonio sa 102:82 (22:24, 32:17, 24:19, 24:22), pa je sada rezultat u finalnoj seriji Zapada 2:1 za Sparse.Čim se serija preselila na njihov parket košarkaši Oklahome su pokazali zašto su u finalu konferencije, što je bilo dovoljno da se prekine fenomenalan pobedonosni niz Sparsa.Igrači San Antonija nisu osetili gorčinu poraza u prethodnih 20 mečeva, od toga 10 u plej-ofa, sve do noći između četvrtka i petka, kada nisu imali odgovor na odlično pripremljenu odbranu rivala.

Tanderse su Sparse u dve četvrtine sveli na ispod 20 poena, a u druge nisu primili više od 24, te je očito da je ključ trijumfa u odbrani. U tom segmentu prednjačio je Tabo Sefološa koji je dovodio "mamuze" do ludila, o čemu svedoči čak šest ukradenih lopti, a sa 19 poena (rekord sezone) je bio i drugi najefikasniji igrač svog tima.Pored njega, za prvu pobedu u finalu Zapada najzaslužniji je bio maestralni Kevin Durant sa 22 poena, uz pet asistencija i šest skokova, a u nekoliko navrata je podigao publiku na noge efektnim zakucavanjima, što je na svojoj koži osetio i Tim Dankan. Uz njih, vrlo dobri su bili i Džejms Harden sa 15, odnosno Serž Ibaka sa poenom manje, dok je Rasel Vestbruk ubacio 10 poena uz devet asistencija.

U redovima poraženih, podbacio je Tim Dankan, jer je iz igre šutirao 5-15 za svega 11 poena, a Toni Parker i Stiven Džekson su postigli po 16.

Četvrti meč igra se u noći između subote i nedelje takođe u Oklahomi, a u finale plej-ofa plasiraće se ekipa koja prva dođe do četiri pobede.