Pocetna » Film


Sprema se priča o ishodištu zle prisutnosti u hotelu iz "Isijavanja"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 756
Dodao/la: Gale
datum: 2014-07-20

Slike iz Sprema se priča o ishodištu zle prisutnosti u hotelu iz "Isijavanja" Slike iz Sprema se priča o ishodištu zle prisutnosti u hotelu iz "Isijavanja" Slike iz Sprema se priča o ishodištu zle prisutnosti u hotelu iz "Isijavanja"


Antologijski triler Isijavanje kultnog redatelja Stanlyja Kubricka, u skladu s duhom vremena, na dobrom je putu da dobije svoj prequel.



Svojevrsni nastavak horora "Isijavanje", koji radnjom prethodi događajima iz kultnog uratka, svoju osnovicu također crpi iz djela Stephena Kinga. Štoviše, radnja se zasniva na prologu kojeg je King napisao za roman "Isijavanje", koji je prilikom objavljivanja knjige izbačen. Priča iz prologa je poznata pod naslovom Before the Play.



Kubrick jest svoju inspiraciju za film "Isijavanje" vukao iz Kingova romana, no sam King je bio nezadovoljan uratkom jer je film previše odstupao od izvornika. Radnja filma, pod nazivom Overlook Hotel, navodno će vjerno pratiti priču iz prologa. Osnovna premisa filma dana je samo u kratkim crtama. Početkom 20. stoljeća prvotni vlasnik hotela, barun Bob T. Watson, gradi to velebno odmaralište. Watson i njegova obitelj se tamo nastanjuju, a kroz perspektivu Watsona razlaže se misteriozni zaplet filma.



Scenarij za film je pripremio Glenn Mazzara, poznat kao rukovoditelj serije Živi mrtvaci (The Walking Dead), a po svemu sudeći na redateljsko mjesto bi mogao zasjesti Mark Romanek. Romanek u svome režiserskom portfoliju ima film s Robinom Williamsom u glavnoj ulozi, Zabranjene fotografije (2002.), te romantičnu dramu Nikad me ne ostavljaj (2011.), a kao redatelj glazbenih spotova najpoznatiji je po spotu za pjesmu Hurt Johnnyja Casha.


IZVOR