Pocetna » Zanimljivosti


Srbi dnevno na poslu popiju 5.500 soljica kafe




  Ocenite članak: 0
pregleda: 856
Dodao/la: SmipeR
datum: 2013-03-29


Zaposleni u Srbiji ne mogu bez kafe. To se bar može zaključiti na osnovu rezultata ankete sprovedene na sajtu poslovi.infostud.com, koja je pokazala da 75 odsto zaposlenih dnevno popije makar jednu šoljicu kafe tokom radnog vremena, a taj broj je često i veći.
Naime, od 3.800 učesnika istraživanja, jedna trećina njih rekla je da ne može bez jutarnje kafe, dok svaki drugi zaposleni popije dve do tri šoljice kafe dnevno.

I dok turska narodna poslovica kaže: „Kafa treba biti crna kao pakao, jaka kao smrt i slatka kao ljubav", u Srbiji kafa se najčešće pije – bez šećera, jer „...zašto kvariti ukus nečeg što je dobro", kako je rekla jedna učesnica ankete.

Naravno, ima i onih koji ne funkcionišu bez minimum pet šoljica kafe dnevno, ali njih je svega 5 odsto i često, kako sami kažu –kafa im služi kao dodatak cigareti odnosno pušačkoj pauzi.

Samo pet odsto anketiranih pije kafu iz zadovoljstva, pre nego potrebe, te oni popiju svega par šoljica tokom nedelje. Kada se sve sabere, može se zaključiti da se u Srbiji na poslu dnevno popije oko 5.500 šoljica kafe.

Svega 20 odsto ispitanika reklo je da kafu ne pije.


IZVOR