Pocetna » Zanimljivosti


Srbija jaka na Counter Strike mapi!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 793
Dodao/la: ElGato
datum: 2013-12-10


Prvu put u 14 godina dugoj istoriji Counter Strikea organizovano je Evropsko prvenstvo nacionalnih reprezentacija. Srbije nema u finalu, a evo i zašto.

Srpska prestonica sledeće nedelje, tačnije 17. decembra, kao domaćin Evropskog prvenstva u Counter Strikeu dočekuje finaliste – Dance i Francuze.

Četvrtfinale i polufinale se igralo onlajn, dok će finalisti imati priliku da odmere snage uživo u svečanoj sali beogradskog hotela "Kristal".

Najveći favorit prvenstva, ekipa Švedske, države u kojoj gejming važi za nacionalni sport, bila je ujedno i najveće iznanađenje takmičenja, jer nije uspela da se plasira u finale.

Danci su u polufinalu porazili ekipu Švedske za koju se priča da je previše olako shvatila ovo prvenstvo verujući u svoju nadmoć, dok Dance očigledno nisu uplašili hvalospevi o ekipi sa Skandinavskog poluostrva. Više muke od Danaca sa Šveđanima, imali su Francuzi u okršaju sa Kazahstancima, koji su takođe pokazali interesovanje za ovo takmičenje.

Naša ekipa je od samog starta dobila jaku konkurenciju, jer su bili u grupi sa Šveđanima, ali su na veliko iznenađenje prošli grupnu fazu kao drugoplasirana ekipa odmah iza Švedske. Posle toga su u osmini finala pobedili Bosnu i Hercegovinu, a u četvrtfinalu izgubili od Kazahstana, najviše svojim greškama i neiskustvom.

Bez obzira na to što nisu uspeli da se plasiraju u polufinale, članovi naše reprezentacije ipak su postigli određeni uspeh uzevši u obzir činjenicu da je ovo prvo takmičenje tog tipa.

Kako se takmiči
Kada je reč o pravilima takmičenja, igra se na pobedu u 16 rundi, dok se reprezentacije suočavaju na tri mape. Do samog održavanja prvenstva je došlo na inicijativu naših momaka sa sajta E-Frag i vlasnika igraonice "Sensei" u Zemunu.

Želeći da u Srbiji podignu svest o svim mogućnostima koje gejming industrija nudi, kao i da podrže naše ekipe i eventualno naprave regionalni centar za Balkan, oni su napravili sajt na kojem su pozvali ljude da se prijave za takmičenje. Očekivali su da će se javiti najviše oko dvadesetak ekipa, ali ubrzo nakon što se prva prijavila Grčka i priča o prvenstvu počela da se prenosi od "PC-ja" do "PC-ja", stigli su do neverovatne 42 reprezentacije!

"Mislim da nam je postalo jasno da je stvar ozbiljna kada se prijavila ekipa iz Švedske, pa smo u poslednjih mesec i po dana intenzivno radili na organizaciji događaja", objasnio nam je Dragan Mrdaković iz igraonice "Sensei". Ostalo je, čini se, istorija, u kojoj će velikim slovima biti ispisano ime naše prestonice kao prve koja je dočekala ovo finale.


IZVOR