Pocetna » Sport


Srbija rutinskom pobedom nad Japanom napravila prvi korak ka OI




  Ocenite članak: 0
pregleda: 718
Dodao/la: King_of_Kings
datum: 2012-06-01


U prvom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju odbojkaška reprezentacija Srbije rutinski je sa 3:0 (25:19, 25:23, 25:16) trijumfovala protiv Japana.Domaćin ovog turnira odlično se držao do 10:10, ali odlični napadi Nikole Kovaćevića i greške samog Japana stvorili su odličnu priliku da se naša reprezentacija odvoji na pristojnu razliku od pet poena - 16:11.
Srbija je do kraja uspela da održi visok ritam i napravi prvi korak ka prvoj pobedi koja će svakako biti prvi stub do Olimpijade. Odlična vest za nacionalni sastav su poeni Saše Starovića koji je u prvoj deonici demonstrirao veliku preciznost i odličnu realizaciju napada.

Japan je u drugom setu imao svoje prilike pošto je konstantno imao prednost, ali su to naši reprezentativci prelomili i kod 18:18 prešli u vođstvo. Zatim se nastavila potera, ali u pravcu Srbije, pošto smo mi bili ti koji su dirigovali i imali prednost.

Bilo je potrebno samo da se uz Starovića još jedan odbojkaš naše selekcije probudi, a to je upravo učinio Miloš Nikić koji sa svojim ubojitim napadima zadao još jedan udarac japanskoj reprezentaciji.

Drugi set zaključio je srednji bloker Dragan Stanković sa prvim tempom koji je ozvaničnio još jednu deonicu u korist Srbije.

Srpski odbojkaši su iskoristili veliki pad koncetracije u redovima protivnika, tako da je rutinski stekla prednost od osam razlike u trećem setu - 22:14. To je bilo i više nego dovoljno da se obezbedi sigurna završnica i prvi bodovi na kvalifikacionom turniru u Tokiju.

Najbolji u redovima naše nacionalne selekcije bili su Nikić sa 13 poena i Kovačević sa deset, dok su srednji blokeri Stanković i Podraščanin obavili odličan posao kako u ofanzivi, tako i u defanzivi.

Ovo je poslednji voz "orlovima" da se plasiraju na Olimpijske igre, a naredni protivnik biće im Koreja sa kojom će ukrstiti koplja u subotu.