Pocetna » Zanimljivosti


Srpski studenti prvaci sveta u upravljanju naftom




  Ocenite članak: 0
pregleda: 648
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-08


BUDIMPEŠTA - Trojica srpskih studenata proglašena su u Mađarskoj za pobednike najvećeg svetskog takmičenja u upravljanju naftnim sistemima, a pored najviše ocene žirija, osvojili su i Nagradu publike i Nagradu za najboljeg prezentera, koja je pripala Urošu Deniću.

Srpski tim Amcord, u kome pored Denića bili i Dušan Ilić i Svetislav Mijatović, uspeo je da u finalu održanom 27. maja u Budimpešti, svojom poslovnom strategijom ubedljivo nadjača četiri tima iz Mađarske, Poljske i Pakistana, navodi se u saopštenju časopisa Filozofis.

Na najvećem međunarodnom takmičenju u upravljanju naftnim sistemima "Freshhh" takmičilo se 1.570 timova mladih iz 76 zemalja, gde su tročlani timovi studenata kroz različite faze strateški upravljali naftnim sistemima.

Ove godine, pet najboljih timova, plasiranih u finale, dobili su priliku da se pridruže globalnom programu mladih talenata - Growww.

Takmičenje postoji sedam godina sa do sada uključenih 3.500 timova učesnika, sa oko 250 univerziteta iz više od 80 zemalja, navedeno je u saopštenju.

U finalu, takmičari su imali zadatak da osmisle i razrade globalnu korporativnu strategiju naftne kompanije - viziju 2020. godine. Vizija je trebalo da obuhvati izbor proizvoda i tržišta kojima će se kompanija baviti, tehnologiju, marketing, ljudske resurse, maloprodaju i finansijske projekcije svih poteza.

Strategije svih timova bile su predmet strogih ocena žirija, sastavljenog od pet izvršnih direktora naftnih kompanija i publike od preko 100 menadžera ljudskih resursa.

Članove našeg tima, pre svega, je povezalo prijateljstvo, a zatim i želja da povežu svoja različita znanja i interesovanja, kako bi ostvarili zajednički uspeh.

Uroš Denić je student završne godine Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i student treće godine Fakulteta za poslovne studije Univerziteta Megatrend.

Dušan Ilić je student završne godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na kojem je bio i predsednik najveće studentske organizacije na svetu - AIESEC.

Svetislav Mijatović je završio Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu i trenutno je na međunarodnom masteru za kvantitativne finansije (IMQF) na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Uroš, Dušan i Svetislav izjavili su da su, prijavom za ovo takmičenje, imali želju da, dajući svoj maksimum, pokažu koliko mladi u Srbiji vrede i na najbolji način predstave svoju zemlju, kao i da znanje i iskustvo stečeno tokom takmičenje vrate i primene u svojoj zemlji.


IZVOR