Pocetna » Zanimljivosti


Šta Fejsbuk zna o našim vezama i raskidima?




  Ocenite članak: 1
pregleda: 775
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-04-16

Slike iz Šta Fejsbuk zna o našim vezama i raskidima?


Fejsbukov tim za obradu statističkih podataka je analizirajući promene u statusima korisnika došao do zanimljivih podataka o tome kako se tokom godine započinju, ali i raskidaju veze.

Fejsbukov tim uporedio je broj korisnika koji je tokom godine svoj status promenio iz "singl" do "u vezi", odnosno od "sam/a" do "veren/verena", kao i one koji su statuse menjali od "u vezi" do "nismo zajedno", kako bi utvrdili "uspešne" i "neuspešne" periode u ljubavnim odnosima.

Ispostavilo se da letnji meseci ne pogoduju romansama, jer se tada više veza raskida nego tokom ostalih perioda u godini.



Broj novih ljubavnih parova raste oko Dana zaljubljenih i božićnih i novogodišnjih praznika. Fejsbuk 14. februara beleži za 49 odsto više novih veza nego raskida, a ljubav cveta i oko Božića, kada ima za 34 odsto više "sveže zaljubljenih" nego onih koji se rastaju.

I dan u nedelji utiče na veze, pa su tako petak i subota "dani za raskide", naročito kod korisnika koji imaju 25 godina i više, a nedelja, ponedeljak i utorak su dani kad novi parovi svoje Fejsbuk prijatelje obaveštavaju da su "u vezi".


0   Spam
BMW   (2012-04-16 10:22 PM) [Sadrzaj]
Joj Dark_Lord samo mi kradeš riječi iz usta :p

0   Spam
Xardas   (2012-04-16 8:57 PM) [Sadrzaj]
Neće ništa Znati ako mu mi ne kažemo :D