Pocetna » Ljubav i Sex


Šta oni/one kažu, a šta u stvari misle




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1346
Dodao/la: SmipeR
datum: 2013-06-25


Činjenica je da muškarci i žene ne govore istim jezikom. Vrlo lako se možemo izgubiti u onome što misli, a ne kaže, onome što kaže, a ne misli. Napravili smo listu nekoliko tipičnih rečenica koje parovi između sebe često razmenjuju i dešfrovali ih kako bi vam pomogli da bolje razumete svog partnera.
Šta ON kaže, a šta u stvari zaista misli?

Na vaše pitanje koja od dve nekoliko puta isprobane haljine vam bolje stoji, on odgovara Nije važno, i u jednoj i u drugoj izgledaš fantastično!
A misli: Kasnimo dovoljno dugo da bismo sada gubili vreme birajući haljinu koju ćeš obući.

Kaže: Već si završila sa telefonom?
Misli: Već sat vremena pričaš sa drugaricom o novoj devojci njenog sina dok ja ovde umirem od gladi.

Kaže: Danas je bilo pakleno na poslu, skroz sam iscrpljen. Jel’ treba nešto da ti pomognem ili…?
Misli: Mogla bi danas da središ kuću, napraviš neki lep ručak, opereš veš, dovedeš decu iz škole, pomogneš im oko domaćeg, dok ja malo odremam i vidim šta ima na televiziji.

Šta ONA kaže, a šta joj je na pameti?

Kaže: Nije li lepa ova glumica?
Pažnja! U pitanju je zamka, jer šta god da kažete, šanse da joj se odgovor svidi su gotovo nikakve. Ako kažate da nije lepa, ljutiće se jer se niste složili sa njenom konstatacijom; ako kažete da je lepa, misliće da vam njena lepota nije dovoljna. Najsigurnije je da joj kažete: Ok je, nije loša, ali Fotošop čuda čini, siguran sam da si u prirodi mnogo lepša od nje.

Kaže: Jesam li debela?
Misli: Da li te još uvek privlačim?

Kaže: Da li te još uvek privlačim?
Misli: Loše se osećam, vidi kako sam se ugojila.

Kaže: Jesam li lepa?
Naizgled jednostavno pitanje. No, žene ne bi bile to što jesu ako ga ne bi učinile komplikovanim. Ako joj odgovorite Da, danas baš lepo izgledaš, teško da će obratiti pažnju na kompliment. Mnogo je veća varovatnoća da će se fokusirati na vremensku odrednicu danas i besno pitati Danas? Znači juče sam bila ružna? Da bi bio korektan, ali nedovoljan odgovor. To da shvatiće kao kurtoazno potvrđivanje, pa je s toga neophodno upotpuniti ga brojnim drugim komplimentima tipa Da, prelepo izgledaš, ta haljina ti odlično stoji. Tako će shvatiti da obraćate pažnju na detalje kojima i sama posvećuje mnogo pažnje, ali koje vi ne primećujete jer ste, jednostavno, muškarac kome je odeća manje važna, naročito u krevetu, i koji ni ne zna šta je to celulit.
Kaže: Zar nisu slatki (gledajući zaljubljeni par)?
Misli: Zašto i mi ne bismo mogli da se držimo za ruke, šetamo zarljeni i pred svima se ljubimo?

Kaže: Skroz je bezveze ta tvoja koleginica, mora da je sva izoperisana.
Misli: Neverovatno sam ljubomorna što joj se bore još uvek ne vide i što ne izgleda kao da je rodila dvoje dece. Zato ni ne pokušavaj da mi protivrečiš i ni ne pomišljaj da je pogledaš.

Tačno, jesmo se malo našalili, ipak nije sve tako crno: niti su muškarci ti koji ne primećuju svoje dame i misle samo na sebe, niti su žene u bilo koje vreme i na bilo kom mestu džangrizave. No ipak, u svakoj šali bar malo istine…
[img]Misli: Neverovatno sam ljubomorna što joj se bore još uvek ne vide i što ne izgleda kao da je rodila dvoje dece. Zato ni ne pokušavaj da mi protivrečiš i ni ne pomišljaj da je pogledaš. Tačno, jesmo se malo našalili, ipak nije sve tako crno: niti su muškarci ti koji ne primećuju svoje dame i misle samo na sebe, niti su žene u bilo koje vreme i na bilo kom mestu džangrizave. No ipak, u svakoj šali bar malo istine…


IZVOR