Pocetna » Ljubav i Sex


Šta snovi o seksu zaista znače?
  Ocenite članak: 0
pregleda: 6259
Dodao/la: ElGato
datum: 2011-11-29


Da li vam se dogodilo nekada da imate seksi snove sa nekim kome ne vidite lice, a onda kada se okrene vidite starijeg gospodina koji nikako ne bi bio predmet vaše fantazije? Možda vam vaša podsvest govori nešto.
Nauka o snovima je bazirana na podsvesti a najviše su je istraživali i o njoj pisali Frojd i Jung. Sve više psihologa i terapeuta posvećuju veliku pažnju snovima, jer oni simbolično mogu da pokažu naše probleme, i pomognu nam da sagledamo načine kojima možemo da unapredimo svoj život, posebno seksualni.
- Iako snovi počinju onda kada nestane sva budnost i pažnja, oni mogu da imaju nagoveštaj o onome što ne želimo sebi da priznamo. Takođe, u snovima možete da isprobate nešto što na javi ne biste nikada - napominje profesor Žilijan Holovej sa Univerziteta u Portlandu.
Dakle, da li je seksi san o vašem poštaru znak da imate tajna osećanja prema njemu? Ne, ali erotksi snovi mogu da znače mnogo toga. U nekim slučajevima, snovi o seksu nemaju veze sa seksom, već sa bliskošću koju želite da ostvarite sa osobom koju sanjate.

SEKS SA BIVŠIM DEČKOM
To što imate seks sa svojim bivšim dečkom ne znači da ga niste preboleli, već suprotno. Takav san može da znači da je njegovo mesto u potpunosti zauzeo neko drugi, ili da postoje neke stvari koje niste međusobno rešili.

SEKS NA JAVNOM MESTU
Ukoliko sanjate da imate seks na javnom mestu i da vas uhvate, najčešće se oseća nemir. To znači da je reč o nekim razmiricama unutar trenutne veze sa partnerom ili o strahu od seksualne intimnosti.

SEKS SA KOLEGOM ILI POZNANIKOM
I to što u snu imate seks sa kolegom sa posla ne znači da vam se on potajno sviđa, a ta osoba vas u stvarnom životu najčešće uopšte ne privlači. Takav san znači da vam je seksualni život vrlo dosadan i da morate da preduzmete neke korake.

SEKS SA PARTNEROM
Ukoliko sanjate da imate seks sa svojim partnerom, to može da znači da imate problema sa prepuštanjem. Ako maštate o seksu sa partnerom kakav inače nemate, verovatno jedno od vas dvoje ima problema sa inhibicijama, a ukoliko porazgovarate sa njim o tome, možete doći do ispunjavajućeg iskustva i nezaboravnih intimnih trenutaka.