Pocetna » Zanimljivosti


Sta znaci ako nosite minice, visoke potpetice ili trenerke...




  Ocenite članak: 1
pregleda: 883
Dodao/la: Anna_Anna
datum: 2012-06-19


Ono što oblačite može dati prilično dobar uvid u ono što uistinu jeste i šta pokušavate sakriti od drugih. Vaš ormar krije vaše osjećaje i misli, tvrdi to ni manje ni više nego psihologica.

Klinička psihologica dr. Jennifer Baumgartner u knjizi You Are What You Wear: What Your Clothes Reveal About You, objavljenoj u SAD-u, tvrdi da izbor garderobe otkriva sve o našim tajnim željama.

Prevelik dekolte govori da ste gladne moći i željne kontrole, dok previše nakita otkriva da ste nesigurne ili možda imate financijske poteškoće.

‘Vaša odjeća otkriva šta se zapravo događa u vama. Vaše misli i osjećaji skriveni su ormaru – samo ih trebate potražiti’, kaže dr. Baumgartner.

Tako je na primjer nošenje previše nakita pokušaj da drugima pokažete kako ste bogate, ali zapravo implicirate da imate novčanih problema.

Odjeća kojom otkrivate dekolte, poput one koju favorizira glumica Christina Hendricks, znači da želite moć i kontrolu, kao i ono očekivano – privlačenje pažnje.

Žene koje su zakopčane do grla poručuju svojim šefovima da ‘ženstvenost znači slabost, a ne moć’, dok se zbog visokih potpetica žene mogu činiti manje inteligentnima, ali i ulijevati povjerenje tako što će se po visini izjednačiti sa muškim kolegama.

A ako ste često u hlačama i trenerkama sa zapuštenom frizurom, budite oprezne – pretjerano se poistovjećujete s majčinstvom i potiskujete druge dijelove sebe, vjerovatno zbog krivnje ili iscrpljenosti.

Mlada djevojka koja nosi kratku suknju vjerovatno samo traži pažnju, ali ako ste starija žena u minici, to znači da imate problema sa prihvaćanjem da ste odrasli.

U svojoj knjizi, 34-godišnja psihologica, koja takođe radi i kao stilista, opisuje tipične greške koje žene čine kod izbora odjeće.

Mnoge padaju u zamku kupovanja isključivo dizajnerske odjeće, cijelo vrijeme nose odjeću za kancelariju ili jednostavno kupuju previše.

Još jedan tipičan problem je što zaglave u modnoj rutini, tako da zadnjih pet godina ne mijenjate izgled i stil.

Dr. Baumgartner kaže: ‘Naše ponašanje, od toga šta jedemo do izbora muškaraca s kojima izlazimo, motivirano je unutrašnjim faktorima. Zašto bi bilo drugačije s odjećom koju kupujemo? Sve što trebate učiniti jeste pratiti navike kupovanja, ili obratiti pažnju na stilove koje imate u ormaru kako biste utvrdili obrazac.’

‘Tek tada ćete moći unijeti stvarne promjene i pronaći odjeću koja odgovara vašoj novoj i poboljšanoj verziji.’

Njena knjiga otkriva i načine na koje možete izaći iz modne rutine.

Kako biste unijeli promjene, preporučuje da se oslonite na kontraste, poput zlatnog pojasa na crnu odjeću ili nešto što će ostaviti utisak, poput svijetlih potpetica.

Dr. Baumgartner otkriva da svojim klijenticama propisuje ‘medijsku dijetu’, odnosno smanjeno izlaganje slikama koje štete njihovom samopoštovanju.

Žene potom potiče da kupuju odjeću koju vole, te da izaberu poznati uzor u odijevanju i proučavaju njen način odijevanja.






0   Spam
ket   (2012-06-21 4:46 PM) [Sadrzaj]
Prevelik dekolte govori da ste gladne moći i željne kontrole
hahahah-uvek!
Dr. Baumgartner otkriva da svojim klijenticama propisuje ‘medijsku dijetu’, odnosno smanjeno izlaganje slikama koje štete njihovom samopoštovanju.
Ja bih im preporucila da plesu orijentalni i tako rade na svom sampostovanju i samopouzdanju!!!!!!!!!
U orijentalnom plesu cak i punija devojka je privlacna i zavodljiva, samo da nauci da plese, nacin na koji se plese i tako nauci da ceni sebe!!!!!!! ruza ruza ruza ruza ruza