Pocetna » Zanimljivosti


Stalone otvorio izložbu svojih slika u Sankt Peterburgu
  Ocenite članak: 0
pregleda: 218
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-28

Slike iz Stalone otvorio izložbu svojih slika u Sankt Peterburgu Slike iz Stalone otvorio izložbu svojih slika u Sankt Peterburgu Slike iz Stalone otvorio izložbu svojih slika u Sankt Peterburgu Slike iz Stalone otvorio izložbu svojih slika u Sankt Peterburgu


Silverster Stalone, jedan od najpoznatijih glumaca holivudskih akcionih filmova, predstavio se u ruskom gradu Sankt Peterburgu kao slikar, otvorivši lično izložbu svojih apstraktnih slika u Dvorcu inženjera Ruskog muzeja, javljaju ruske agencije.

Otvaranje je privuklo veliki broj obožavalaca "Ramba" i radoznalih gradjana ruske prestonice umetnosti. Stalone, pre svega poznat kao glavni glumac u kultnim filmovima "Rambo" i "Roki", na otvaranju izložbe naslovljene "Silvester Stalone. Umetnost. 1975-2013" rekao je da mu je čast da izlaže u istorijskom gradu kakav je Sankt Peterburg i na takvom mestu kao što je Dvorac inženjera Ruskog muzeja.- Ovde je predstavljena velika umetnost, pa je za mene neverovatno postignuće da ovde izlažem - rekao je Stalone na otvaranju, prenosi "Moskovski komsomoljec".

Pošto je u mnogim filmovima Stalene igrao likove koji su bili antiruski nastrojeni, glumca su pitali da prokomentariše izjave nekih članova komunističke partije da je bogohuljenje da se Staloneova izložba otvori u Ruskom muzeju.

- Ako je moja poseta nekome izazov, neka tako i bude - odgovorio je glumac.

Direktor Ruskog muzeja Vladimir Gusev rekao je da Staloneove slike pokazuju karakter strasnog čoveka i da nisu amaterski radovi, već prava umetnost.S druge strane, pošto je otvaranje privuklo oko hiljadu gra]ana Sankt Peterburga koji su u redu čekali da u]u, zamenica direktora Ruskog muzeja Jevgenija Petrova nada se da bi izložba mogla da posluži i drugoj svrsi, piše "Moskovski komsomoljec".Postoji mogućnost da izložba probudi kod mladih ljudi interesovanje i za drugu modernu umetnost - rekla je Petrova.U Ruskom muzeju izloženo je 27 slika i desetak fotografija Stalonea u ateljeu. Šest slika glumac je naslikao posebno za ovu izložbu. Za posetioce izložba će biti otvorena od ponedeljka, 28. oktobra, do 27. novembra.


IZVOR